Skambės Franzo Schuberto uvertiūra iš muzikos spektakliui „Rozamunda“ bei „Didžioji simfonija“ C-dur ir Edwardo Elgaro koncertas violončelei ir orkestrui. Koncertas įvyks Vilniaus kongresų rūmuose, praneša LVSO atstovai.

Sauliaus Sondeckio vardas muzikiniame pasaulyje žinomas jau seniai. Per 50 kūrybinio darbo metų su savo sukurtu ir išugdytu Lietuvos kameriniu orkestru dirigentas apvažiavo daugybę šalių. Šis orkestras buvo laikomas vienu iš trijų meistriškiausių pasaulyje orkestrų (šalia „Maskvos virtuozų“ ir „Muzici di Rome“).

Nors Saulius Sondeckis šiuo metu nebevadovauja Lietuvos kameriniam orkestrui ir retokai koncertuoja Lietuvoje, tačiau jo kūrybinis gyvenimas tebėra labai intensyvus. Dirigentas yra Sankt Peterburgo Valstybinio Ermitažo orkestro meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas ir V. Spivakovo įkurto kamerinio orkestro „Maskvos virtuozai“ pagrindinis kviestinis dirigentas.

Šiuo metu Saulius Sondeckis intensyviai koncertuoja įvairiuose Rusijos miestuose, jam ploja Vokietijos, Austrijos, Italijos, Šveicarijos, Latvijos, Ukrainos, Gruzijos, Kazachstano, Japonijos muzikos mylėtojai. O visai neseniai lietuvio profesoriaus talentą aukštai įvertino garsios Sankt Peterburgo N.A. Rimskio – Korsakovo muzikos akademijos vadovai: spalio 20 dieną Sauliui Sondeckiui buvo iškilmingai suteiktas šios aukštosios mokyklos garbės profesoriaus vardas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją