A.Rimiškis sekmadienį koncertuos ne Jūžintuose, o Rokiškyje. Bet tai ne bėda. Keliolika kilometrų nuo rajono centro nutolę Jūžintai žada okupuoti Kultūros rūmų salę.

Taip buvo ir per praėjusį koncertą Rokiškyje metų pradžioje. A.Rimiškis į ekstazę varė apie du šimtus jūžintiškių.

Jūžintai dar prisimena ir praėjusius metus, kai Andrius tapo realybės dokumentikos „Kelias į žvaigždes” nugalėtoju. Kai jis grįžo į miestelį, griaudėjo fejerverkai, o iš Jūžintų ir aplinkinių miestelių bei kaimelių susirinkęs jaunimas automobilius puošė naujojo stabo portretais ir vardu, plazdėjo vėliavos.

Kasdien mato užrašą

„Andrius – jėga!” – kiekvieną dieną užrašą juodomis raidėmis eidama į Jūžintų vidurinę mokyklą mato žvaigždės motina pradinių klasių mokytoja Rita Rimiškienė. Na ir kas, kad pripažinimas Andriui – ant buvusio kolūkio kampo, kur išgerti vyno susirenka vietos girtuokliai.

„Vytautas Sirvydis, Skirmantas Pabedinskas, o dabar va – Andrius”, – į vieną gretą šalia Jūžintų mokyklą baigusių garsenybių – kardiochirurgo ir žurnalisto, Seimo nario – savo sūnų įrašė R.Rimiškienė.

Jūžintuose net nereikia ištarti Andriaus vardo. Tereikia pasakyti „žvaigždė”, ir jums parodys, kur jis užaugo, kur bėgiojo, kur į šokius ėjo.

„Džiaugiuosi, kad jis nesužvaigždėjo. Juk jis iš kaimo. O kaime visi vienas kitą pažįsta. Andrius toks ir liko. Jam visi savi”, – sako R.Rimiškienė.

Kasdien jai iš pašto dėžutės tenka išimti šūsnis laiškų sūnui. Juk net tikslaus adreso nežinančiam gerbėjui tereikia užrašyti: „Andriui Rimiškiui, Jūžintai”, ir paštininkė laišką atneš. Labiausiai moterį sujaudino 8 metų mergaitės laiškas. Ji sukūrė eilėraštį Andriui.

Laukia traktoriai

Su sūnumi mama bendrauja internetu, nors kartais parašo jam laišką ranka. „Tu dabar plauki dideliu laivu. Ir tik nuo tavęs priklauso, kur pasuksi, ne kartą kartojau jam”, – prisipažino R.Rimiškienė.

Andrius Jūžintuose dabar retas svečias. Kažin ar jis liks namuose po koncerto Rokiškyje, spėliojo motina.

Prie A.Rimiškio gimtųjų namų miestelio pakraštyje sustatyti traktoriai, kombainas. Vaikinas mokėjo arti, pjauti javus. Dar neseniai jam buvo nesvetimi kaimo darbai. Bet gyvenimas smarkiai pasikeitė.

„Nemaniau, kad pramogų pasaulis toks”, – sakė R.Rimiškienė ir prasitarė nenorėjusi, kad Andrius laimėtų „Kelią į žvaigždes”. Kiekviena motina nori išsaugoti sūnų.

Antrąjį „Kelią į žvaigždes” R.Rimiškienė taip pat įdėmiai stebi.