Būdamas vos 15 metų Aivaras susižavėjo praėjusiais metais Lietuvoje viešėjusia grupe "Depeche Mode". Įkvėptas šios grupės kūrybos, Aivaras kartu su vienu bendraminčiu įkūrė grupę "Galilėja". "Mes iš jų ne tik mokėmės kurti muziką, bet kopijavome jų šukuosenas, drabužių stilių, elgesį", - prisimena Aivaras.

Taip pat Aivaras nemažiau žavisi rudenį Vilniuje koncertuosiančios norvegų grupės "A-HA" dainomis. Tačiau vis tik dainininkas didžiausiu savo mokytoju laiko nuo AIDS mirusį grupės "Queen" lyderį Fredį Merkurį. "Tiesa, "Queen" muziką įvertinau daug vėliau, nors su jų dainomis susipažinau būdamas 11 metų, kai broliui padėdavau vesti mokyklos diskotekas. Manau, kad suprasti šios grupės muziką, reikia turėti bent minimalų muzikinį išsilavinimą, nes "Queen" kūryba apima ne tik "popsą", roką, bet ir klasikinę muziką", - įsitikinęs dainininkas, J.Gruodžio konservatorijoje mokęsis groti klarnetu.

Dabar dainininko grupė "Nr.1" yra "Radiohead", kuria jis susižavėjo išklausęs albumą "O.K.Computer". "Tam tikros grupės bei atlikėjai mane išmokė įvairių dalykų, todėl aš pripažįstu savo "stabus" ir neneigiu, kad jie įtakoja mano kūrybą", - sakė Aivaras.