Albumo "Betono sakmės" tūkstančiai grupės gerbėjų laukė ištisus metus. Būtent tiek laiko praėjo nuo plataus atgarsio sulaukusio grupės albumo "Gatvės lyga" išleidimo.

"Gatvės lyga" tapo pirmuoju lietuvišku hip hopo albumu, kuris buvo parduotas platininiu 20 000 egz. tiražu, o grupė - pirmąja hip hopo komanda pelniusia "Radiocentro" ir "Bravo" metų debiuto apdovanojimus.

Išpopuliarėjusi komanda naują albumą kūrė labai kruopščiai. Be "G&G Sindikato" narių Svaro, Kasteto, Pusho, Donciavo ir DJ Mamanios, albumo įrašuose dalyvavo rusiškai repuojanti vilniečių komanda "Lil Croo", reperiai Viper ir Šmėkla, DJ Trick ir "1-az kraujas" dainavusi Eglė.

Rezultatas - "Betono sakmės" ne tik nenusileidžia "Gatvės lygai", bet ir yra daug brandesnis, maištingesnis ir įtaigesnis albumas.

Albume "Betono sakmės" - 14 naujų kūrinių, iš kurių publika jau turėjo progos išgirsti ir įvertinti pirmąjį radijo singlą "1-az kraujas".("Radiocentro" LTD-uko 1-vieta, M-1 TOP40 - 2 vieta).

Antrasis radijo singlas - "Vokiečių gatvė" nuo muzikos "be idėjos" pavargusiai publikai turėtų tapti tikra bomba. Dainoje su "sindikatui" būdingu maištingumu išsakoma nuomonė apie draudimą viešose vietose gerti alų.

"Alų Vokiečių gatvėje žmonės vartodavo metų metus ir niekam tai nekliuvo, todėl šį draudimą aš suprantu tik kaip žmonių laisvės varžymą. Tylėti - reiškia nebranginti savo laisvės! Negi sutiksime tai nulenkę galvas?", - klausė Svaras.

"Man nesusiriša, kaip liberalų valdžia išleidžia draudimus vieną po kito. Tai juk prieštarauja jų politinėms pažiūroms! Aš - prieš girtus žmones, bet ne prieš alaus gėrimą. Sulaukęs pilnametystės mielai mieste išgerdavau alaus, bet niekada nebuvau viešai pavojingai prisigėręs. Jei valdžia nesugeba mieste pastatyti pakankamai tualetų, o policija užsiima oranžinių dviračių paieška, o ne socialinių atmatų gaudymu, kodėl turi kentėti paprasti žmonės? Dabar jaunimui sudaromos kur kas palankesnės galimybės sėdėti laiptinėse(vartoti narkotikus ar gerti degtinę), užtuot saugiai apšviestoje gatvėje atsigaivinus populiariu silpnu alumi", - savo pilietinę poziciją, paskatinusią sukurti dainą "Vokiečių gatvė", išdėstė Kastetas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją