Visi norintieji iki gruodžio 15 dienos savo dainas pateikia komisijai, kuri po Naujųjų metų nuspręs, kas pateks į atrankinius turus. Kaip sakė nacionalinės „Eurovizijos“ generatorius Jonas Vilimas, žinomi (mažiausiai metus žinomi šou versle ir bent du kartus dalyvavę nacionalinėje atrankoje) atlikėjai keliaus tiesiai į pusfinalį, kiti – dalyvaus atrankiniuose turuose, kurie prasidės jau sausio mėnesį.

Bene didžiausia šių metų nacionalinio „Eurovizijos“ konkurso naujovė – praėjusiais metais 6 vietą tarptautiniame konkurse užėmusi kompanija „LT United“ tapo šiųmetinės atrankos teisėjais ir patarėjais. Visi šeši vyrukai atrankiniuose turuose vertins dainas ir atlikėjus, mokys ir patarinės, dalinsis patirtimi ir nuo scenos „nukels“ tuos, kam ten ne vieta. Vis dėlto pagrindinis balsas finale atiteks žiūrovams.

„Mes norime, kad kai kurie pateikinėjantys dainas labai gerai pagalvotų prieš tai darydami. Nesiruošiame be reikalo užsipulti (pretendentų – DELFI), bet jei reikės, klius, - šypsodamasis gana griežtą poziciją išsakė vienas komisijos narių – dainininkas Andrius Mamontovas. – Jei tik galite nedalyvauti, nedalyvaukite. Darykite tai, ką mokate“,

Dar viena šių metų konkurso naujovė – be visų kitų apdovanojimų nugalėtojas laimės ir galimybę surengti koncertinį turą po visą pasaulį. Pasak J. Vilimo, jau yra gautos kelios dainos, pretenduojančios tapti šių metų konkurso dalyvėmis.

Atrankinius turus ketinama surengti sausio ir vasario mėnesiais, o nacionalinio konkurso finalas įvyks kovo 3-ąją. Tarptautinis „Eurovizijos“ dainų konkursas Suomijoje nuskambės gegužės 12 dieną. J. Vilimas pasidžiaugė, kad Lietuviams šiemet tarptautiniame pusfinalyje dalyvauti nereikės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją