„Idėją Lietuvoje pastatyti „Bohemą“ su Dalia brandinome ne vienerius metus. Nuo pat jos užuomazgų siekėme, kad šis pastatymas peržengtų tradicinės operos rėmus – vietos jam ieškojome net Užupio griuvėsiuose.

Įvertinus daugybę aplinkybių, galiausiai „Bohemos“ namais tapo Kongresų rūmai“, – pasakojo G. Rinkevičius.


„Bohema“ – ketvirtasis bendras trijų garsių Lietuvos menininkų darbas. Savitu braižu išsiskiriantis D. Ibelhauptaitės, J. Statkevičiaus ir G. Rinkevičiaus kūrybinis tandemas jau yra pastatęs G. Verdi operas „Kaukių balius“ ir „Likimo galia“ bei R. Leoncavallo „Pajacus“.


Lietuvoje pagarsėjusią menininkų komandą papildė scenografas iš Anglijos Dick Bird, su D. Ibelhauptaite bendradarbiavęs Olandijoje statant S. Prokofjevo „Lošėjus“, ir žinomas apšvietėjas Peter Mumford.


Jis Lietuvos publikai jau pažįstamas iš praėjusį rudenį anšlago sulaukusio „Madam Butterfly“ pastatymo Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre (rež. Anthony Minghella) bei „Kaukių Baliaus“.


Šią savaitę vykstančiose generalinėse repeticijose jau vaidinama su specialiai šiam spektakliui sukurtais kostiumais. Mados virtuozas J. Statkevičius spektakliui per keletą mėnesių sumodeliavo per šimtą „Bohemai“ skirtų kostiumų.


Kadangi operos veiksmas vyks praėjusio amžiaus viduryje, dizaineriui buvo patikėta itin svarbi užduotis: sukurti tokius kostiumus, kurie žiūrovus perkeltų į bohemišką 50-ųjų Paryžiaus menininkų aplinką.


Šio rašinio nuotraukose dar prieš premjerą DELFI skaitytojai gali susipažinti su kūrybinėmis operos dirbtuvėmis ir „Bohemoje“ vaidinsiančiais operos solistais:


savo partiją rengusiu karališkajame Londono operos teatre „Covent garden“ Edgaru Montvidu operoje „Žydė“ sužibėjusia Irenos Milkevičiūtės auklėtine Joana Gedmintaite, Maskvos didžiajame teatre dirbančiu Dainiumi Stumbru, garsiosios „Traviatos“ puošmena praėjusiais metais tapusia Asmik Grigorian, vaidmenų repeticijoms nepagailėjusiais aktyviai koncertuojančiais Laimonu Pautieniumi, Egidijumi Dauskurdžiu, Sandra Janušaite, Arūnu Malikėnu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją