„Apdovanosime labiausiai mūsų pagarbos vertus žmones su negalia. Tai tikri žvaigždynai, kurie visuomet yra šalia mūsų, visada šviečia, tik reikia pakelti akis ir juos pamatyti“, - „Effectus“ pranešime spaudai sakė Lietuvos žmonių su negalia sąjungos prezidentė Rasa Kavaliauskaitė.

Kaip ir pernai, specialiai „Būkime kartu“ koncertui ruošiami žmonių su negalia ir populiariųjų Lietuvos atlikėjų pasirodymai. Šiais metais programos metu šoks Dainų ir šokių ansamblis „Lietuva“, Operos ir baleto teatro solistai Nerijus Juška ir Miki Hamanaka, dainuos A. Noviko džiazo mokyklos auklėtiniai, Violeta Riaubiškytė, „Trys Panteros“, Linas ir Simona, „69 danguje“ ir Alanas Chošnau.

Programos metu taip pat bus galima pamatyti Julijos Žilėnienės mados namų kūrinius.

Renginį, skirtą integruoti “sveikuosius” į neįgaliųjų gyvenimą ir padėti keisti „sveikųjų“ požiūrį neįgaliųjų atžvilgiu, globoja pirmoji šalies dama p. Alma Adamkienė.

2005 m. vyko pirmasis „5 kanalo" ir Žmonių su negalia sąjungos organizuojamas socialinis-kultūrinis renginys „Būkime kartu“, sulaukęs itin didelio susidomėjimo. Renginio metu net buvo užfiksuotas naujas Lietuvos rekordas – masiškiausias neįgaliųjų renginys – 5448 neįgalieji bendrame kultūriniame renginyje.

„Pernai metais „Siemens“ arena buvo pilna. Ir šiemet planuojame sulaukti panašaus žiūrovų skaičiaus iš visos Lietuvos“, - sakė R. Kavaliauskaitė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją