Be to, viešoji įstaiga „Jokastė“ kartu su koncertų partnere „JP Media Group“ nuo 15 iki 21 valandos šioje aikštėje surengs pilietinę akciją-koncertą, kurią baigs panevėžietis dainininkas Kastytis Kerbedis.

„Kadangi Panevėžys - mano gimtasis kraštas, būtų gėda nedalyvauti tokioje akcijoje. Tikiu, kad ketvirtadienį Panevėžys jau galės vadintis didmiesčiu. Koncerte atliksiu visus populiariausius hitus. Jei atsitiktų taip, kad mūsų miestas negaus šio statuso, vis tiek dainuosiu, bet vieną kitą ašarėlę tikrai nubrauksiu“, - PB sakė K.Kerbedis.

Anot renginio organizatorės Zitos Bareikienės, panevėžiečiai garsaus dainininko atliekamas dainas galės išgirsti jau sužinoję, ar miestas vadinsis didmiesčiu. „Legendinis Kastytis Kerbedis, baigsiantis šią akciją-koncertą, žiūrovus džiugins apie 20 valandą, kai jau bus aiškus Panevėžio likimas“, - teigė organizatorė.

Miesto piliečių susibūrime taip pat koncertuos Panevėžio atlikėjai Diana, Swajus, V.Valuntonis ir kiti. Į šią akciją organizatoriai įtraukė visų miesto mokyklų auklėtinius.

„Be to, miesto mokiniai jau pradėjo piešti, kaip įsivaizduoja didmiesčio vardą atgavusio Panevėžio ateitį. Vaikų piešinius panevėžiečiai galės pamatyti Laisvės aikštėje per akciją surengtoje parodoje“, - sakė Z.Bareikienė.

Be panevėžiečių atlikėjų, ketvirtadienį koncertuos svečiai iš kitų Lietuvos miestų. Iš Vilniaus atvyksiantis grupės „Next“ narys Antonijus su džiaugsmu laukia šio neeilinio koncerto.

„Organizatorių prašymu, scenoje koncertuosime dešimt minučių, todėl ketiname paruošti šiek tiek kitokią programą: tai bus net ne dainos. Būdami scenoje bandysime kaip nors pabrėžti, kad vis dėlto Panevėžys turėtų būti pripažintas didmiesčiu“, - teigė Antonijus.