„Konkurso komisija dar nesuformuota. Šiuo metu dirbame prie jos sudarymo“, - antradienį DELFI teigė kultūros viceministras Gintaras Sodeika.

Paskelbus pakartotinį konkursą, viceministras neprognozavo nei linksmų, nei liūdnų staigmenų. „Jei atranka organizuojama pagal taisykles, viskas vyksta „darbo tvarka“. Laikomės ankstesnės ministerijos vadovybės išsakytų pažadų ir konkurso stengiamės nevilkinti“, - sakė kompozitorius.

Paklaustas, ar viena svarbiausių Lietuvoje koncertinių įstaigų naująjį sezoną pradės vadovaujant nebe laikinėjam direktoriui, G.Sodeika patikino, jog ministerija stengsis, kad taip ir būtų.

Posto siekė konsulų skandalo išgarsintas G.Ronkaitis

Metų pradžioje kultūrinės visuomenės aistras kaitinęs konkursas Nacionalinės filharmonijos direktoriaus vietai užimti iki rudens atidėtas ankstesnių Kultūros ministerijos vadovų sprendimu.

Vasario 10 dieną konkurse Nacionalinės filharmonijos vadovo vietai užimti minimalaus balų skaičiaus nesurinko nė vienas iš keturių kandidatų.

Norą tapti vienos svarbiausių valstybinių koncertinių įstaigų vadovu tuomet pareiškė ne tik kadenciją baigiantis Filharmonijos vadovas, jo pavaduotoja R.Prusevičienė, muzikologas Tomas Bakučionis, bet ir prieš pustrečių metų per vadinamąjį konsulų skandalą diplomatinės tarnybos netekęs Gintaras Ronkaitis.

Buvęs konsulas savo gyvenimo aprašyme minėjo, kad yra dirbęs Užsienio reikalų ministerijoje, tačiau nenurodė fakto, jog buvo atleistas iš diplomatinės tarnybos už pažeidimus.

Antrą Nacionalinės filharmonijos direktoriaus konkursą Kultūros ministerija planavo skelbti iš karto po Vasario 16-osios švenčių. Paklausti, kodėl šio sprendimo nutarta atsisakyti, Kultūros ministerijos atstovai DELFI teigė, jog įsibėgėjus koncertiniam sezonui nenorėta trukdyti Filharmonijos darbui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją