Šį kartą Maestro diriguos drauge su juo atvykstančiam Rusijos Nacionaliniam Filharmonijos orkestrui. Koncerto viešnia - tarptautinių konkursų laureatė Tatjana Pavlovskaja (sopranas) - La Scala ir Marijos teatro solistė.

“Man patinka tyla. Ir gyvenime, ir koncerto metu. Tyla salėje – tai sėkmė”, - teigia maestro V. Spivakovas. Praėjusiais metais vykusio koncerto Lietuvoje metu, maestro įsiminė ypatinga publikos susikaupimo ir pakylėjimo dvasia. Koncertuodamas Lietuvoje V. Spivakovas ir vėl tikisi salėje išgirsti taip artimą ir širdžiai mielą tylą.

Programoje – romantinės muzikos perlai: P.Čaikovskio uvertiūros-fantazijos „Romeo ir Džiuljeta“ ir S.Prokofjevo baleto „Romeo ir Džiuljeta“ fragmentai. Taip pat skambės G.Bizet, A.Dvorak, G.Puccini, G.Rossini, F.Chillea operų arijos.

Vladimiras Spivakovas – visame pasaulyje garsus virtuoziškais soliniais pasirodymais, kaip dirigentas, kurio lazdelės mostams paklūsta garsiausi pasaulio atlikėjai ir kaip labdaringos veiklos įkūrėjas. Maestro diriguoja prestižinėse pasaulio koncertų salėse geriausiems muzikantų kolektyvams: Čikagos, Klyvlendo, Filadelfijos, Londono, Budapešto simfoniniams, Milano teatro "La Scala" orkestrams, Rusijos nacionaliniam filharmonijos orkestrui ir kameriniui orkestrui “Maskvos virtuozai”.

Rusijos nacionalinis filharmonijos orkestras (RNFO) įkurtas 2003 metų sausį specialiu Rusijos Prezidento Vladimiro Putino potvarkiu. RNFO buvo suburtas iš pačių geriausių Rusijos muzikantų (konkurse į 100 orkestro artistų vietų dalyvavo per 600 muzikantų). Su šiuo 119 geriausių Rusijos muzikantų orkestru koncertavo tokios žvaigždės kaip Jessy Norman, Dmitrijus Chvorostovskis, Gidonas Kremeris, Placido Domingo, Jose Careras ir kiti.

Tatjana Pavlovskaja – daugelio tarptautinių jaunųjų operos dainininkų konkursų laureatė. La Scala ir Marijos teatro solistė T. Pavlovskaja koncertavo garsiausiose pasaulio scenose: Metropoliten opera Niujorke, La Scalla (Milane), San Francisko, Vašingtono operos teatruose, Carnegie Hall (Niujorke), Konzertgebau (Amsterdame), taip pat Zalcburgo, Ravenos, Baden-Badeno festivaliuose.

Su Marijinskio teatro trupe T. Pavlovskaja gastroliavo Prancūzijoje, Vokietijoje, Olandijoje, Anglijoje, JAV, Italijoje, Slovėnijoje ir kitose šalyse, dalyvavo Gala koncerte Bekingemo rūmuose kartu su Placido Domingo, diriguojant V. Gergijevui.

Bilietai į vienintelį V. Spivakovo, jo vadovaujamo orkestro ir žymios solistės koncertą kainuoja nuo 100 iki 250 litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją