Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras ir maestro Gintaras Rinkevičius, skelbdami XVIII sezono pradžią, į sezono atidarymo koncertą pakvietė legendinę dainininkų grupę, atvėrusią ištisą erą muzikos pasaulyje.

Šventišką nuotaiką žada koncerto programa, kurioje skambės įvairiausia a capella ir su simfoninio orkestro pritarimu atliekama muzika. Pirmoje dalyje klausytojai girdės „perliukus“ iš grupės „The Swingle Singers“ „aukso fondo“ – tai W. A. Mozarto kūrinių nepakartojamos aranžuotės vokaliniam ansambliui, balsais nuotaikingai perteikiamas J. Brahmso Vengrų šokis, lyrinės H. Purcello ir F. Chopino melodijos.

Antroje dalyje klausytojai galės niūniuoti visiems puikiai pažįstamas melodijas iš kino filmų „Rožinė pantera“, „Džeimsas Bondas“. Prie legendinės grupės prisijungus Lietuvos valstybiniam simfoniniam orkestrui ir maestro Gintarui Rinkevičiui, pasigirs bitlų dainų aranžuotės.

Po ketverių metų į lietuviškąją sceną „The Swingle Singers“ grįžta visiškai naujos sudėties. Iš 2002 gruodžio 31 d. Vilniuje koncertavusių dainininkų klausytojai išgirs tik bosą Jeremį Sadlerį ir visai neseniai į grupę pakviestą britų-portugalų kilmės dainininkę Joanną Goldsmith.

Dabartinė grupė yra keliomis kartomis jaunesnė už pirmąją. Ją sudaro jauni talentingi dainininkai, kuriuos Wardas Swingle’as meiliai vadina savo „vaikaičiais“. Pasak organizatorių, išskirtiniu grupės bruožu išlieka ne joje dainuojantys žmonės, net ir ne pasirinktas repertuaras, bet nuo pat grupės susibūrimo stulbinęs pasaulį intymus, arti laikant mikrofoną išgaunamas kvazi-instrumentinis skambesys.

Išskirtinė galimybė pamatyti ir išgirsti dainininkus suteikiama ir Kauno bei Klaipėdos miestuose – po pasirodymo sostinės publikai Vilniaus kongresų rūmuose rugsėjo 15 d., „The Swingle Singers“ dar dainuos Kaune, VDU salėje (rugsėjo 16 d.). Britų grupė taps puošmena Klaipėdoje rengiamame šiuolaikinės muzikos festivalyje „Permainų muzika“ – „The Swingle Singers“ rugsėjo 17 d. koncertuos Klaipėdos koncertų salėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją