Rui Da Silva vardas šokių muzikos scenoje žinomas jau kone penkiolika metų, tačiau pasauliniu mastu portugalas išgarsėjo prieš kelis metus išleidęs TV, radijo bei klubų hitais tapusius "Touch Me" ir "Feel The Love". Daugiau nei milijonu kopijų parduoti įrašai Rui pavertė pasaulinės muzikos scenos nariu, kurio plokšteles suka garsiausi diskžokėjai, o groti kviečia didžiausi klubai bei populiariausios radijo stotys.

Jis taip pat yra ir nuolatinis bene labiausiai žinomų šokių muzikos rinkinių „Global Underground“ dalyvis – jo kūriniai bei remiksai pateko į John Digweed, Dave Seaman, Danny Tenaglia miksuotas kompiliacijas.

Remiksai - nuo Yoko Ono iki Jennifer Lopez

Po kelių pasaulinių hitų Rui Da Silva tapo geidžiamu prodiuseriu ir sukūrė ne vieną išgarsėjusį remiksą. Tarp kurių net John Lennon našlės Yoko Ono dainos remiksas. Jos kompakte "Walking On Thin Ice” be portugalo dar pateko tokių garsenybių kaip “Pet Shop Boys“, Felix Da Housecat bei Danny Tenaglia perdirbtos versijos.

2004-ais Rui Da Silva kartu su Armand Van Helden remiksavo pasaulio futbolo čempionatui sukurtą pop žvaigždės Nelly Furtado himną „Forca“. Tačiau pats „Kinky“ svečias labiausiai didžiuojasi darbu su garsiąją Lotynų Amerikos muzikos žvaigžde Jennifer Lopez, kuriai jis sukūrė net kelių super hitų remiksus.

Žada kokybišką minimal techno setą

Rui Da Silva dar prieš vizitą į Vilnių, klube "Gravity" pažadėjo sugroti šiuo metu pasaulyje populiaraus minimal techno setą, kokį propaguoja jo kolegos James Holden, Nathan Fake ar Audiofly. Apie būsimą vakarėlį jo vadybininkas pasakė: „Rui pasirodymai priverčia nusibraukti prakaitą nuo kaktos net ir išrankiausius melomanus".

Svečią apšildys projekto „CCCP“ narys Justin Xara, priklausantis „Pure“ diskžokėjų komandai bei Alex Virtual. Pernai metais išgarsėjęs Justin Xara bei Art G duetas „CCCP“ šią vasarą Rui Da Silva vadovaujamoje įrašų kompanijoje „64 Records“ išleido plokštelę "Cosmodrome Baikanur" bei remiksavo paties Rui Da Silva kūrinį "Amidar".

Braitonas „valdo“

Kad Braitonas iš tiesų „valdo“, galima buvo įsitikinti pirmajame „Boogaloo: Brighton Rocks!“ vakarėlyje sausio mėnesį, kuomet paklausyti kaip groja dvi Braitono legendos - Jonny Reggae ir Rob Luis atėjo beveik 600 žmonių. Taip buvo pamuštas visų laikų „Boogaloo“ vakarėlių lankomumo rekordas.

Šio savaitgalio naktis dedikuota Braitonui neatsitiktinai, tai bene pirmas miestas, kuriame gimė „reivo“ idėjos. Šis D. Britanijos miestas vadinamas vienu laisviausių bei tolerantiškiausių vietų pasaulyje. Neveltui Braitone savo vietą suranda jaunimas atkeliavęs iš skirtingų pasaulio šalių, ir tik čia jie visi randa bendrą kalbą.

Aplink save subūręs daugybę muzikos įžymybių bei užsiauginęs jau ne vieną kartą elektroninės muzikos fanų bei garsių atlikėjų ir grupių, šiandien Braitonas didžiuojasi tuo, kad būtent iš šio miesto kilo visame pasaulyje žinomi Roni Size, „Groove Armada“, Mr Scruff, „Basement Jaxx“, Fat Boy Slim bei daugelis kitų.

Šiame mieste užaugo bei pirmuosius savo vakarėlius pradėjo rengti ir abu „Boogaloo: Brighton Rocks!“ vakarėlio svečiai - madingiausias Braitono įrašų kompanijas atstovaujantys diskžokėjai ir prodiuseriai Diesler ir Kidda.

Svečiai turi kuo pasigirti

Tad jau šį šeštadienį pirmiausia už pulto stos „Boogaloo“ rezidentai Tomas Boo ir 2Fresh, juos pakeis Kidda. Lietuvoje jau pažįstamos keistai juokingos įrašų kompanijos „Catskills“ veidas, tačiau visai neseniai tapo Fat Boy Slim įkurtos kompanijos „Skint Records“ nariu.

Kalbėdamas apie šį karjeros žingsnį Kidda neslėpė džiaugsmo: „Juk būti „Skint Records“ dalimi yra kiekvieno britų „breikerio“ svajonė, todėl neklausk ką jaučiu...“ Beje, Kidda ką tik išleido ir naują projektą su hip hop legendomis iš JAV „Beastie Boys“. Improvizaciniame albume „On The Bus To NYC“ skamba amerikiečių kūryba sumaišyta su kitų darbais.

Tuo tarpų kitas vakarėlio svečias Diesler, atstovauja įrašų kompanijai “Tru Thoughts“, kurioje liepos mėnesį išleido savo antrąjį albumą “Keepie Uppies“. Ekstravagantišką latin, breaks muziką kuriantis atlikėjas ką tik grįžo iš dviejų savaičių trukmės turnė po Japoniją su garsiuoju Quantic.

Daug po pasaulį keliaujantis diskžokėjas dažnai yra kviečiamas apšildyti didesnių žvaigždžių pasirodymus, todėl Diesler gali pasigirti grojimu David Holmes, „Portishead“, Krafty Kuts, Plump DJs.

“Taigi, vėl pamatysime super kovą tarp dviejų Braitono artistų. Kas laimės? Kas labiau patiks susirinkusiems? Beje, visas naujienas apie Braitoną, jo gyvenimo ritmą galėsite perskaityti prie baro informaciniuose naujienlaiškiuose. Juk nėra nieko maloniau, kaip gurkšnoti kokteilį, skaityti naujienas, klausytis geros muzikos, o vėliau šokti iki nukritimo. Juk tai – „Brighton Rocks!“ kartu su „Boogaloo“ – taip visus į vakarėlį kvietė Tomas Boo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją