Žiūrovų simpatijų apdovanojimas, dėl kurio balsavo daugiau kaip 40 mln. balsų, atiteko "alternatyviai" grupei "Fall Out Boy" ir jų "Dance, Dance".

Britų dainininko Jameso Blunto sėkmė buvo ne tokia netikėta. Už savo platininį hitą "You're Beautiful" jis atsiėmė geriausio atlikėjo vaizdo klipo ir geriausio operatoriaus darbo kategorijų apdovanojimus.

Geriausio atlikėjos vaizdo klipo apdovanojimas, į kurį šiemet buvo ypač daug pretendenčių - Madonna, Christina Aguilera ir favoritėmis laikytos Shakira bei Nelly Furtado, galiausiai atiteko Kelly Clarkson.

Ši dainininkė ir dainų kūrėja iš Teksaso, kurią 2002 metais "atrado" televizijos talentų šou "American Idol", laimėjo su savo "Because of You". Tai buvo pirmasis vakaro netikėtumas.

Kalifornijos "funk-punk" grupė "Red Hot Chili Peppers" buvo nominuota septyniose kategorijose, bet turėjo tenkintis geriausios scenografijos apdovanojimu už "Dani California".

Kolumbijoje gimusi Shakira, kuri buvo favoritė pagrindinėje kategorijoje, antroji atlikėjos ir popmuzikos kategorijose ir kuri buvo nominuota dar keturiose kategorijose, gavo tik vieną apdovanojimą - už geriausią choreografiją jos "Hips Don't Lie".

Geriausio grupės vaizdo klipo apdovanojimas atiteko "The All-American Rejects" už "Move Along", o ne favoritams "Gnarls Barkley" ir "Red Hot Chili Peppers".

Rokeriai iš Kalifornijos AFI su savo "Miss Murder" nugalėjo roko kategorijoje, "The Black Eyed Peas" su "My Humps" - hiphopo kategorijoje, o "The Pussycat Dolls" su "Buttons" - šokio kategorijoje.

"Gnarls Barkley", kurių "Crazy" tapo dideliu hitu, namo parsiveš tik du "techninius" apdovanojimus - už geriausią režisūrą ir geriausią montažą.

Apdovanojimų įteikimo ceremonija, kurią vedė aktorius, komikas ir muzikantas Jackas Blackas, šiemet buvo surengta Niujorko salėje "Radio City Music Hall". Į "Didįjį obuolį" MTV sugrįžo po dvejų metų, kai ceremonija vyko Majamyje Floridoje.

Ceremonijos metu scenoje pasirodė Justinas Timberlake'as, kurio albumas "SexyBack" šiuo metu pirmauja "Billboard" šimtuke, ir Beyonce, kuri už "Check on It" gavo ritmenbliuzo kategorijos apdovanojimą.

Reperė, "Grammy" laureatė Lil' Kim, prieš beveik du mėnesius paleista iš kalėjimo, kur atliko 10 mėnesių laisvės atėmimo bausmę už melagingą liudijimą dėl susišaudymo, kuriame dalyvavo jos palydai priklausantys žmonės, pasirodė apsirengusi oranžiniu kalinės kombinezonu.

"Geros kalės nesulaikysi", - pareiškė ji spiegiančiai auditorijai.

Tačiau audringiausių sveikinimų turbūt sulaukė buvęs JAV viceprezidentas Alas Gore'as, kuris kreipėsi į MTV kartą ragindamas padaryti daugiau, kad būtų išsaugota aplinka.

"Mūsų planetai gresia bėda. Daugelis jūsų tai jau žinote ... Galime tai išspręsti, bet privalome veikti greitai. Jūs esate ta karta, kuri gali išgelbėti ir, tiesiogine prasme, išgelbės mūsų pasaulį", - sakė jis.

Per šiemetinę ceremoniją nebuvo tokių išsišokimų, kaip 2003 metais, kai Madonna, turinti daugiau kaip 20 vadinamųjų "Mėnulio žmogaus" apdovanojimų, scenoje bučiavo Britney Spears ir Ch.Aguilerą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją