„LT United“ rinktinė, su kuria šį kartą vyksta ir grupių „Skamp“, „Bix“ ir Andriaus Mamontovo muzikantai, Dublino širdyje esančioje salėje RDS koncertuos šeštadienį, rugsėjo 2 dieną.

Skambės ne tik „LT United“, bet ir rinktinės narių grupių dainos. Pasak pačių muzikantų, tai padėkos koncertas Airijos muzikos gerbėjams ir lietuvių bendruomenei už „Eurovizijos“ dainų konkurse Lietuvai skirtus 12 taškų.

Lauks įžymybių

Viename madingiausių Dublino rajonų Ballsbridge įsikūręs kompleksas RDS yra ir patogi, ir solidi vieta šiam koncertui. Jame du kartus yra vykę „Eurovizijos“ konkursai, taip pat savo pasirodymus yra surengę tokie atlikėjai kaip U2, Bryanas Adamsas, Paulas McCartney, Bru-ce’as Springsteenas, „Bee Gees“, Luciano Pavarotti ir kiti. Tiesa, lietuviai koncertuos ne pačioje didžiausioje šio komplekso salėje, kurioje telpa tik tūkstantis žmonių.

Pasak „LT United“ vadybininko Vaido Stackevičiaus, bilietai dar neišpirkti, tačiau organizatoriai (vienas iš jų – Airijoje keletą metų gyve-nantis dainininkas Darius Mileris-Nojus – aut. past.) neabejoja, kad salė bus pilna.

Paklaustas, ar į šį koncertą pakviesta kokių nors Airijos įžymybių, grupės vadybininkas V.Stackevičius pokštavo, kad vienos garsiausių pasaulyje grupės U2 lyderio Bono pavardė svečių sąraše tikrai bus. „Dėl viso pikto įrašysime. Ką gali žinoti – gal sumanys ateiti. Dar būtinai Enyą įrašysime“, – juokdamasis kalbėjo V.Stackevičius.

Pakviesti į radiją

„LT United“ rinktinė, skirtingai nei kiti muzikantai, į Lietuvą parskris tik antradienio naktį, mat pirmadienį dalyvaus populiarios airių radijo stoties „Today FM“ laidose. Viešnagės metu atlikėjai taip pat apsilankys Lietuvos ambasadoje. Muzikantų gide Dubline taps „Skamp“ vokalistė Erica Jennings.

Praėjusią savaitę „LT United“ dalyvavo Ukrainos sostinėje Kijeve vykusių televizijos kanalo „1+1“ apdovanojimų renginyje „Teletriumf“ ir sulaukė didelio pasisekimo.

Po koncerto A.Mamontovas Kijeve atšventė ir savo 39-ąjį gimtadienį. Viešnagė įsiminė dar ir tuo, kad keli grupės nariai gimtadienio vaka-rėlį pratęsė iki 5 valandos ryto ir vos spėjo į lėktuvą.