Šiandien „LT United“ grįžo iš Kijevo, kur dalyvavo televizijos kanalo „1+1“ surengtame televizijos apdovanojimų renginyje „Teletriumf“. Šiais metais apdovanojimų organizatoriai į savo renginį kvietė ryškiausius jų nuomone pastarųjų kelerių metų „Eurovizijos“ atlikėjus.

Kartu su „LT United“ renginyje koncertavo šiais metais Ukrainą „Eurovizijoje“ atstovavusi Tina Carol ir prieš kelerius metus šį konkursą laimėjusi Ruslana, norvegų grupė „Wig Wam“, moldavai „Zdob si Zdub“ ir armėnų dainininkas Andre. „LT United“ atliko „We Are the Winners“ ir pristatė specialiai šiai kelionei parašytą dainą „Revolution“.

Lietuvių pasirodymas pelnė gausias žiūrovų ovacijas, kurių į koncertų salę „Ukraina“ susirinko apie 2 000. Šio koncerto įrašą televizija „1+1“ parodys šiandien vakare, Ukrainos nepriklausomybės dienos proga. Po pasirodymo „LT United“ nariai susitiko su Lietuvos ambasados Ukrainoje darbuotojais neformaliai vakarienei, kurios metu su gimtadieniu sveikino „LT United“ įkūrėją Andrių Mamontovą.

Į Kijevą „LT United“ kolektyvas skrido vos tik grįžęs iš koncertinės kelionės į Islandiją, kur praėjusį savaitgalį vainikavo Reikjaviko kultūros festivalį. Grupė gyvame koncerte vienoje iš Reikjaviko senamiesčio aikščių atliko pilną savo programą ir taip prisidėjo prie padėkos akcijos „Lietuva – Islandija 2006“ organizavimo. Šiame koncerte prie grupės buvo prisijungęs „LT United“ garbės narys Algirdas Kaušpėdas, kartu atlikęs dainas „Ko tu stovi?“ ir „Kažkas atsitiko“.

Daugiausia aplodismentų Reikjavike sulaukė koncertą vainikavusi daina „We Are the Winners“ ir Arnoldo Lukošiaus atlikta islandų dainininkės Silvia‘os Night dainos „Congratulations“ nauja versija.

Intensyviai koncertuojantys „LT United“ muzikantai ateinančią savaitę taip pat dar negalės pailsėti nuo kelionių. Rugsėjo 2 dieną Dubline vyks ne tik „LT United“, bet ir Andriaus Mamontovo, „Skamp“, „Bix“ grupių pasirodymas. Viešnagės metu „LT United“ nariai sudalyvaus įvairiose Airijos radijo laidose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją