„Mes paruošėme labai blogos kokybės šou, bet atpirksime tai kiekybe“, – koncerto pradžioje pažadėjo „LT United“ idėjinis vadas Andrius Mamontovas, pasipuošęs marškinėliais su užrašu „Mamontovas užkniso juodai“. „Nekokybę“, o tiksliau – repeticijų trūkumą, atpirko ir muzikantų nuoširdumas bei geras humoro jausmas.

Fonograma – specialiai

Koncertą linksmoji kompanija pradėjo visa dainos „Fashion Show“ fonograma. Atlikėjai specialiai demonstravo, kad ne dainuoja, o tik žiopčioja. Publika, kurios didžiąją dalį sudarė kviestiniai svečiai, humorą suprato. Beje, pabaigoje lygiai taip pat buvo „atlikta“ ir nugalėtojų daina „We Are the Winners“.

Netrukus A.Mamontovas į rankas stvėrė būgnų lazdeles, Viktoras Diawara – gitarą, Saulius Urbonavičius-Samas – bosą, Eimantas Belickas – smuiką, o vėliau ir saksofoną. Arnoldas Lukošius atsistojo prie savo klavišinių ir prasidėjo gyvas šou gyvai.

Kompanija kelis kartus keitėsi instrumentais – Viktoras kelis kartus buvo prisėdęs prie būgnų, Marijonas keitė Arnoldą prie klavišinių.

Kompanija žiūrovams priminė seną gerą „Bix“ dainą „Tarp Europos ir Honkongo“, o vėliau su legendiniu Algirdu Kaušpėdu užtraukusi „Kažkas atsitiko“ privertė iš susižavėjimo (o gal iš susidomėjimo) atsistoti visus žiūrovus. Taip pat skambėjo „Skamp“ „Fishy“, senas Marijono hitas „My Woman“ ir keli nauji kūriniai.

Virto moterimi

Maždaug valandos trukmės linksmo koncerto kulminacija tapo plastiškojo A.Lukošiaus šou, kurio metu jis „virto“ ekscentriškąja „Eurovizijos“ dalyve iš Islandijos Silvia Night. Publika tiesiog leipo iš juoko, klausydamasi trumpučiais šortais pasipuošusio ir aukštakulniais apsiavusio Arno–Silvijos dialogo telefonu su „dievu“ – t.y. prie būgnų sėdinčiu A.Mamontovu.

Išgirdome ir kūrinį, skirtą nugalėtojams „Lordi“. „Poprock, hiphop style, heavy metal, hallelujah“, – šį dainos tekstą, o tiksliau, žodžių rinkinį, netruko įsiminti žiūrovai.

Po koncerto piršosi išvada: net ir šis šiek tiek prisvilęs blynas – gerai nesurepetuotas tikro garso koncertas – islandams turėtų patikti, nes jie, ko gero, kaip ir mes, turi gerą humoro jausmą, jei į „Euroviziją“ išsiuntė Silvią Night.

Karštiems ukrainiečiams šis pankroko dvasia dvelkiantis „LT United“ sumanymas, ko gero, taip pat turėtų įsiminti.