Pristatė albumą

Koncertas vėlavo visai nedaug – vos dešimt minučių. Prieš svečius iš Rusijos pasirodė lietuvių roko grupė „Arbata“, savo kūriniuose panaudojusi ne tik tradicinius instrumentus, bet ir akordeono partijas. Klausytojai „Arbatą“ sutiko šiltai jau nuo pat pirmųjų akordų.

Tačiau plojimai ir šūksniai, skirti šiai grupei, nė iš tolo neprilygo triukšmui, kurį sukėlė scenoje pasirodę ir lietuviškai „Labas vakaras“ pasisveikinę „mumiai“. Jie savo dainomis Palangą džiugino net pusantros valandos.

Lietuvoje muzikantai pristatė naują albumą „Slijanije i poglaščenije“, kurį įrašė 2005 metais, tačiau klausytojams labiausiai patiko senesni kūriniai, tokie kaip „Nevesta“, „Marskije kopusti“ ir kiti. Vos suskambėjus žinomesnės dainos akordams, pasigirsdavo palaikymo šūksniai ir plojimai iš visų estrados pusių.

Sėdinčių neliko

Gal dėl vėsoko oro, gal dėl užvedančios „Mumij Trol“ muzikos koncerto pabaigoje sėdinčiųjų beveik nebeliko – salė tapo panaši į banguojančią rankų jūrą, kurioje kartkartėmis švystelėdavo žiebtuvėlių liepsnelės, ypač pasigirdus lyriškesniems akordams.

Koncerto pabaigoje publika tiesiog pašėlo, kai nuo scenos pasigirdo žodžiai „Toniš toniš...“ Šio kūrinio „mumiams“ dainuoti beveik nereikėjo – visą dainą nuo pradžios iki pat pabaigos vieningai atliko publika.

Net ir pasibaigus koncertui bei muzikantams pasitraukus nuo scenos, Palangos vasaros estradoje dar ilgai aidėjo minios skanduojamas „Mumij Trol“ vardas – iš koncerto skirstytis niekas neskubėjo.