www.ilovedove.com

Iš visų tyrinėtų oficialių muzikantų interneto puslapių atlikėjos Dovės išsiskyrė ilgu krovimusi. Tačiau šis procesas neprailgsta - yra laiko pasigrožėti vis labiau kylančios dainininkės angelo-nuotakos nuotrauka su užrašu „Happy Birthday Dove“. Tiesa, gimtadienio sveikinimas kiek pasenęs: devynioliktąją sukaktį atlikėja šventė birželio 7 dieną.

Galop pasikrovęs puslapis akį džiugina kaip tikros Holivudo žvaigždės mažomis momentinėmis nuotraukomis, padedančiomis surasti kelią į atlikėjos biografiją, karščiausias naujienas (kurios, deja, jau nebe tokios „karštos“ ir aktualios), nuotraukų galeriją, gerbėjų kampelį. Tiesa, pastarasis neveikia - fanklubas dar tik kuriamas, veiklą galbūt pradės šį rudenį.

Pasirinkę nuorodą „Muzika“ interneto lankytojai gali paklausyti naujausio atlikėjos radijo singlo „Nestabdyk“. Nestabdome ir spaudžiame nuorodą „Downloads“. Čia turime galimybę parsisiųsti net devynias ganėtinai didelės rezoliucijos atlikėjos ir dviejų jos šokėjų nuotraukas. Kam per maža, gali žengti į dar vieną kertelę ir peržiūrėti daugiau nuotraukų iš galerijos.

Keista, bet visa tinklalapyje pateikiama informacija bei nuorodos - tik angliškai. Atlikėjos vadybininkas Aurelijus Ščiuka šį faktą komentuoja taip: „Interneto svetainę Dovei sukūrė jos draugas, gyvenantis Jungtinėse Valstijose. Kadangi tinklalapis orientuotas į jaunimą, kuris moka angliškai, buvo pasirinkta visiems suprantama kalba. Pripažįstu, pateikiama informacija nėra labai nauja. Taip yra dėl to, kad puslapis atnaujinamas tik kas mėnesį, be to, jau ruošiama nauja versija, kurioje visa informacija bus ir lietuviškai“.

www.andriusmamontovas.com

Oficialioje dainininko Andriaus Mamontovo interneto svetainėje su kalbų barjeru susidurti neteks: tik atidarius puslapį siūloma rinktis lietuvišką arba anglišką versiją. Tituliniame puslapyje - visa informacija apie dainininką: solo bei grupės „LT United“ artimiausi koncertai, vadybininko ryšiai.

Puslapio viršuje esantis nespalvotas paveikslėlis, primenantis buto kambarį, leidžia pasirinkti nuorodą. Paspaudę ant virtualiame kambaryje esančio daikto (pavyzdžiui, telefono, lango, nuotraukos, sofos ir pan.), būsite nukreipti į Andriaus Mamontovo diskografijos kampelį. Jame galima ne tik įsigyti norimą kompaktinį diską, bet ir parašyti arba paskaityti „internautų“ komentarų apie dainininko albumus.

Pasirinkę nuorodą „Klausimai ir atsakymai“, įžengsite į virtualų melomanų bei A.Mamontovo pokalbį. Čia interneto lankytojai gali užduoti klausimą dainininkui. Jis anksčiau ar vėliau į jį atsakys ir publikuos šiame portale.

Žiūrime nuorodą „Mintys“. Čia randame A.Mamontovo pasakojimą apie kiekvienos jo naujausio albumo „Saldi. Juoda. Naktis“ dainos atsiradimo istoriją.

Naujienų skyrelyje - tik trys pranešimai. Tačiau naujausias jų ne toks senas: apie pastarąjį įvykį dainininko karjeroje - titulinės albumo dainos „Saldi. Juoda. Naktis“ pristatymą. Interneto svetainės lankytojai gali kiek nusivilti nuotraukų galerija, kurioje jų ne tiek daug ir visos - ganėtinai senos. Biografija irgi senokai atnaujinta: paskutinis įvykis datuojamas 1997-aisiais, kuomet A.Mamontovas tik pradėjo solo karjerą.

Tačiau skurdoką nuotraukų galeriją ir biografiją savotiškai kompensuoja nuoroda „Parsisiųsk“. Iš čia galima parsisiųsti vaizdo klipą „Ar tai būtum tu“ bei tris dainas, unikalias tuo, kad, ko gero, niekur kitur jų gauti nepavyks.

Kad puslapis lankomas ne tik lietuvių, bet ir svečių iš užsienio, pastebima iš komentarų: angliškoje portalo versijoje galima perskaityti ne vieną užsieniečio atsiliepimą.

www.zas.lt

Nežinoma kodėl, tik įėjus į grupės ŽAS portalą, lankytojus pasitinka sveikinimas „Sveikas apsilankęs“. Nejaugi tai reiškia, kad „žasų“ muzika skirta tik „bachūrams“?

Susimąstę tyrinėjame toliau. Naujienų skyrelyje randame informaciją apie trijulės koncertus Ispanijoje. Čia pat siūloma įsigyti ir bilietų.

Nuoroda „Nariai“ nuveda į visų grupės veikėjų aprašymą. Čia kiekvienas jų apibūdina kitą, nepamiršdamas ir savęs. Trumpiau sakant, trys žmonės - trys nuomonės.

Štai ką Bilas pasakoja apie save: „Jis „parina“ visus grupės narius, bet jei jis mūsų „neparintų“, nieko ir nepadarytume. Be to, tai vienintelis grupės narys, su kuriuo esu susimušęs“.

Choras irgi neatsilieka: „Esu ramus, bet turiu svajonę: vieną dieną norėčiau kokiam nors asilui, kuris vairuodamas autombilį išsi...nėja, išdaužyti langus beisbolo lazda. Dabar esu blaivas, todėl nieko nemyliu“.

Pralinksminti turėtų ir Tru Sabakos nuomonė apie save: „Jis - mano geriausias draugas. Jei būčiau boba, norėčiau nuo jo vaiko“.

Įžengę į biografijos skyrelį matome, kad jis tvarkingas: surašyti visi reikšmingiausi grupės istorijos įvykiai ir pokyčiai, naujausias įrašas - 2005 metų.

Kaip ir daugelio muzikantų portaluose, taip ir šiame galima rasti diskografiją. Pasirinkę nuorodą „Media“, kuria naudojantis siūloma atsisiųsti tris dainas bei du vaizdo klipus, galite likti nuvilti. Bent jau mūsų apsilankymo svetainėje metu ši funkcija neveikė.

„Žasų“ svetainėje galima rasti netgi tiesioginį susisiekimą su jais pačiais. Tiesa, katučių ploti dar nereikia - muzikantai savo telefonų numerių nedalija, tik nurodo elektroninio pašto adresus.

Trijulė siūlo apsilankyti ir jų draugų bei kolegų svetainėse, taip pat panagrinėti savo nuotraukų galeriją. Albume, į kurį sudėtos fotografijos iš Airijos bei dešimtojo grupės gimtadienio, gana mėgėjiškos. Bet, kita vertus, juk sakoma, kad mėgėjiški kadrai dažniausiai būna linksmiausi.

www.jurgamusic.com

Šių metų įvairių muzikinių apdovanojimų karalienė Jurga Šeduikytė, kurios netgi interneto svetainė buvo įvertinta kaip geriausia www čempionate, lankytojus pasitinka nakties vaizdu: mėnulis, žvaigždės, vanduo, kuriame žibintai nušviečia kelią į jos kūrybą bei ją pačią.

„Jurgoraštis“ nuveda į dainininkės kūrybą. Tiesa, šįkart ne muziką, bet bandymus rašyti. „Jurgoraštyje“ laukia du trumpi apsakymai, kurie daugiau ar mažiau susiję su debiutinio albumo dainos „Nebijok“ pavadinimu.

Skyrelis „Nauja“ pateisina pavadinimą: iš informacijos apie artimiausių koncertų datas galima spręsti, kad tinklalapis dažnai atnaujinamas. Biografija byloja tą patį: galima rasti svarbiausius atlikėjos pasiekimus, nuopelnus.

Jurga net leidžia pabraidyti po savo „Pievą“, kurioje atsako į visus lankytojams rūpimus ir čia pat užduotus klausimus. Atsakymuose Jurga nešykšti pastebėjimų, nuoširdumo bei išminties, gautos iš knygų.

Pažvelgę į „Veidrodį“ išvysite ganėtinai skirtingą atlikėją - nuotraukos atrinktos net iš kelių fotosesijų.

„Savi“ supažindins su visa Jurgos komanda, pradedant ja pačia, muzikantais ir baigiant vadybininke bei prodiuseriu.

Be viso to, iš svetainės siūloma parsisiųsti į albumą neįėjusią dainą „All I Have“.

Nori nenori, svetainę lygini su Andriaus Mamontovo. Ir nenuostabu: šis dainininkas ne tik prodiusavo Jurgos darbus, bet ir bendradarbiauja su ta pačia leidybos kompanija kaip ir ji. Net jų svetainių lankytojai dažnai yra tie patys (ar labai panašūs): užduodami klausimai, komentarai dažniausiai atspindi intelektualumą, menišką sielą.

www.liesis.lt

Interneto svetainę grupės „Bavarija“ nariui Juozui Liesiui padovanojo jo kolega ir draugas Deivydas Zvonkus. Iš ne šiaip sau - gimtadienio proga.

Šis portalas buvo kuriamas Juozui nežinant, tad jame apstu juokingos su muzikantu susijusios informacijos. Apie draugišką ironiją įspėja ir kiekviename žingsnyje pasitinkančios šypsenėlės.

Nuotraukų galerijoje pamatysite Juozą, kokio dar nematėte: niekur, ko gero, nepublikuotos, nelabai vykusios nuotraukos daugelį privers bent šyptelėti.

Poezijos skyrelyje pasiskaitysite eilėraštukų, kurie kadaise galbūt turėjo pretenzijų tapti „bavarų“ dainomis. Vienas tokių - apie kotletus, - gal ir nelabai panašus į potencialų muzikinį kūrinį, tačiau kelia šypseną: „Kotletai, cepelinai, / Balta mišrainė, blynai, / Višta kepta, rūkyta, / Agurkais aptaškyta“ - ir t.t.

Savo svetainėje J.Liesis rekomenduoja aplankyti sveiko gyvenimo mokyklą, meditacijos meną, kompiuterių servisą servisą bei kt.

Juozo svečių knyga tuščia, tačiau forume diskusijų netrūksta.