Linas ir Simona šįkart aksako į „Bombonešio“ klausimus.

Kodėl ėmėtės tokio grandiozinio projekto būtent Palangoje?

Susiklostė daug palankių aplinkybių surengti puikų gyvos muzikos ir šviesos šou būtent čia. Smagu ir tai, kad Palangoje žmonės ilsisi ir linkę bent trumpam pamiršti savo rūpesčius, todėl šį dviejų dalių gyvos muzikos spektaklį jie klausys ir žiūrės atsipalaidavę, neskaičiuodami valandų.

Teigiama energija padeda geriau užmegzti kontaktą tarp artisto ir žiūrovų. Būtent čia Palangoje tikimės atiduoti viską ir žinoma surinkti žmonių šilumą atgal.

Kiek laiko ruošėtės šiam šou? Ar teko patirti kurioziškų situacijų, nesklandumų?

Jau gerus pusę metų dirbame prie šio projekto, esame patenkinti organizatorių darbu. Kol kas viskas vyksta kuo puikiausiai, o nesklandumas gali būti tik vienas – jei Palangos vasaros estrada sugrius po šio koncerto.

Koncerte Palangoje jums akompanuos „UAB Music“, šią grupę patys ir subūrėte. Ar tai reiškia, kad nuo šiol Linas ir Simona dainuos kartu tik su gyva grupe, o gal keisite ir sceninį pavadinimą?

„UAB Music“ yra didžiulė mūsų muzikinio gyvenimo dalis ir kuomet koncertuosime visi kartu – tai vadinsis „UAB Music“. O mūsų soliniuose pasirodymuose duetas liks kaip iki šiol - Linas ir Simona.

Kaip susibūrė grupė „UAB Music“? Ar dažnai koncertuojate?

„UAB Music“ subūrėme 2002 kartu su dabartiniu „inCulto“ „bosistu“ Aurelijum Morlencu. Jam pasitraukus grupės veikla aptilo ir kaip tik tuo metu mes su Simona iškovojome teisę dalyvauti Eurovizijoje.

Grupė išsiskirstė kas sau. Nuo 2004 su kitais žmonėmis sukomplektavome naująjį „uždarosios akcinės bendrovės Music“ sąstatą. Mes gryninam stilių, ieškome naujų sintezių, koncertuojame retai, bet mūsų koncertai tikri – iš dūšios.

Dainuojant gyvai nebūna „antro dublio“. Ar visada pavyksta išvengti klaidų? O jei ne, kaip tokiu atveju „sukatės“ iš situacijos?

Čia ne kino aikštelė, kuomet gali vaidinti vis iš naujo ir iš naujo – klausytojams nepasakysi „atleiskite, mes darome antrą dublį“.

O koncerto metu dažnai pasitaiko kuriozinių situacijų: pamiršti žodžius, užkliūni už laido, musė į burną įskrenda ar panašiai. Visi žmonės klysta, tad geriausia tokiu momentu pažiūrėti autoironiškai į savo klaidą – tuomet ir klausytojas tau bus atlaidus.

Ar esate žiūrovams parengę kokių nors staigmenų?

Maloni staigmena bus mūsų bendri pasirodymai su koncerto svečiais, be to klausytojai išgirs jau seniai pamėgtas dainas: "Mamai", "Whats happened to your love?", "Vėjas man pasakė", "I love U", "Pasaulis gražus", "Meilės upė viena" ar "Albino laiškas".

Labai graži aranžuotė maestro Stasio Povilaičio dainai, be to žiūrovus žada nustebinti ir Žilvinas Žvagulis.

"UAB Music" koncertuose skamba R&B stiliaus muzika. Ar tai galima vertinti kaip pastangas ugdyti „teisingą“ Lietuvos auditorijos muzikinį skonį?

Mes grojame tai, kas gyvena mūsų širdyse ir specialiai nieko neugdome – mūsų klausytojai tokie pat laisvi, kaip ir mes. Kartais mes pagrojame ne tik rythm and blues, nes, tarkime, miesto šventėse reikia kažko trankesnio. Esame paruošę ir disco krypties kūrinių ir funk, taip pat turime grupės "The Beatles" repertuarą, kurį pristatėme prestižiniame "Kaunas Jazz 2006". Būtent čia, Palangoje, pateiksime įvairios muzikos.

Gal yra atlikėjų, su kuriais jau seniai svajojote pasirodyti scenoje? O gal Jūsų lūkesčiai jau išsipildė?

Dar prieš 10 metų svajojau sukurti bendrą dainą su lietuviškuoju Sinatra – Stasiu Povilaičiu. Jau greitai vasaros estradoje šie lūkesčiai išsipildys trečią kartą.

Pirmąjį kartą kartu su maestro Povilaičiu sudainavome būdami grupėje "L+" 98-aisiais. Beje, smagūs mūsų šiandieniniai bendri kūriniai su bičiule Ruslana, klajokliu Hokshila ir Žalgirio kapitonu Tanoka Beard.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją