Kaip rašoma organizatorių, viešosios įstaigos „Muzikos frontas“ pranešime spaudai, renginį ves charizmatiškoji Edita Mildažytė, raginsianti aukoti regėjimo negalią turintiems vaikams.

Žiūrovai juos galės paremti siųsdami trumpąsias žinutes bei skambindami nurodytais telefonų numeriais. Už renginio metu surinktas lėšas jiems bus nupirkti kompiuteriai su specialiais priedais akliesiems, elektroninės Brailio rašto mašinėlės „Mounteatten Brailler“, didinimo lupos.

Kodėl žmonės ir šįkart turėtų aukoti? „Pabandykite užsirišti akis tamsiu raiščiu ir pavaikščioti bent vieną dieną po miestą nieko nematydami, nešini tik balta lazdele. Tada suprasite, ką reiškia būti neregiu”, - abejojančius šia prasminga akcija ragina Edita Mildažytė.

Pati ji ne kartą yra įsitikinusi, kad aklieji - ypač išsilavinę, gyvenime daug pasiekę žmonės. Tarp jų daug garsių kultūros, meno ir mokslo žmonių. Todėl investuoti į aklųjų ir silpnaregių mokymą – labai svarbu ir prasminga.

Ne paslaptis, kad ne visi regėjimo negalią turintys vaikai gyvena specialiosiose, akliesiems ir silpnaregiams patogiose mokyklose. Kai kurie jie auga namuose, jų tarpe yra našlaičių ir socialiai remtinų vaikų, kurių tėvai neišgali nupirkti brangiai kainuojančių, bet jiems būtinų ugdymo priemonių, todėl kitų žmonių parama jiems būtina.

Tris valandas truksiančio paramos koncerto „Noriu matyti pasaulį“ metu koncertuos ryškiausios Lietuvos klasikinės ir kamerinės muzikos žvaigždės - Irena Milkevičiūtė, Eduardas Kaniava, Gintarė Skerytė, Vladimiras Prudnikovas, Algirdas Janutas, Vladas Bagdonas, Lietuvos kamerinis orkestras, Klaipėdos Jazz trio, mišrus choras „Vilnius“, taip pat populiarūs atlikėjai Rūta Ščiogolevaitė, Janina Miščiukaitė, Deivis, ansamblis „Bobų vasara“.

Skambės populiariausi klasikinės muzikos kūriniai, lietuvių estrados klasika. Bus rodomi filmuoti siužetai apie regėjimo negalią turinčius vaikus, pasakojamos jaudinančios jų ligos bei gyvenimo istorijos.

Projekto rengėjai tiki, kad šis koncertas taps šviesiausiu šios vasaros akordu, pradžiugins naujų mokslo metų laukiančius regėjimo negalią turinčius vaikus, padės jiems sparčiau integruotis į visuomenę, suteiks viltį įveikti likimo siųstus išbandymus.

Įmonės, organizacijos ir pavieniai asmenys vaikams iš anksto gali aukoti į specialią sąskaitą Nr. LT85 7044 0600 0381 3675.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją