Didžiausių renginių rezidentas

Pasak pranešimo spaudai, daugelio reikšmingų šokių muzikos industrijos apdovanojimų laureatas F.Corstenas jau antrus metus iš eilės užima 5-ąją vietą šokių muzikos žurnalo „Dj Mag“ skelbiamame pasaulio diskžokėjų šimtuke „DJ Top 100“.

Populiariausių pasaulio diskžokėjų dešimtuke atlikėjas debiutavo 2003 metais, „nuskynęs“ 6-ąją vietą.

Didžiausių pasaulio šokių muzikos renginių ir klubų rezidentas F.Corstenas šią vasarą jau surengė pasirodymą daugiatūkstantiniame renginyje „Ferry Corsten At The Park“ Roterdame, festivalyje „Sensation White“ ir „Dance Valley“. Pastarajame renginyje veikė speciali „L.E.F“ scena. Atlikėjo dar laukia keliasdešimt tūkstančių lankytojų kasmet sulaukiantys D.Britanijos festivaliai „Global Gathering“ ir „Creamfields“, Vokietijos „Nature One“, Belgijos „Tomorrowland“ ir daugelis kitų.

Pristatys naują skambesį

Turo metu klubo „Exit“ svečias kartu su albumu pristato naujausią kuriamos ir atliekamos muzikos skambesį. Naują F.Corsteno muzikos kryptį - trance šokių muziką, praturtintą grubiu electro ir techno skambesiu – apibūdina albumo pavadinimas. „L.E.F.“ (Loud Electronic Ferocious) lietuviškai reiškiantis „garsi, elektroninė, žiauri“.

F.Corsteno albumą „L.E.F.“ (Loud Electronic Ferocious) birželio mėnesį išleido paties atlikėjo valdoma įrašų kompanija „Flashover Recordings“. Iš 16 kūrinių sudarytas albumas pasirodė Europos, Azijos, Australijos ir JAV parduotuvių lentynose.

Prieš pasirodant albumui, sėkmės radijo eteryje spėjo sulaukti abu „L.E.F.“ singlai „Fire“ ir „Watch Out“. Kurdamas „L.E.F.“ olandas bendradarbiavo su įvairiais atlikėjais. Tarp jų - grupės „Duran Duran“ narys Simonas LeBonas ar reperis Guru, su kuriuo įrašytas kūrinys „Junk“ pasižymi roko ir repo skambesiu.

Albume taip pat esančio kūrinio „Galaxia“ tema 2002-aisiais skambėjo bažnyčioje F.Corsteno žmonai žengiant prie altoriaus.

Dirbs vienu vardu

Šiemet F.Corstenas, prodiuserio karjerą pradėjęs būdamas vos 17 metų, švenčia 15 metų nuo savo pirmojo kūrinio pasirodymo. Olandas nusprendė apjungti nesuskaičiuojamą galybę savo sceninių pseudonimų bei projektų ir nuo šiol leis kūrinius tik Ferry Corsten vardu.

Tarp buvusių garsiausių olando pseudonimų ir projektų - „System F“, „Gouryella“, „Moonman“, „Albion“, „Veracocha“, „Pulp Victim“, „Party Cruiser“ ir daugelis kitų.

Kūrybingumu garsėjantis prodiuseris išleido jau daugiau nei 200 įvairių muzikos leidinių. Sėkmingiausiu F.Corsteno darbu laikomas Japonijos pop žvaigždei Ayumi Hamasaki prodiusuotas kūrinys „Whatever“, parduotas jau daugiau nei 4 mln. tiražu. Olando talentas buvo įvertintas 1999 metais – F.Corstenas pelnė Metų prodiuserio vardą Ericsson muzikos apdovanojimuose, „įveikęs“ aukščiausio kalibro prodiuserius Puff Diddy ir Rodney Jerkinsą, kuruojantį Britney Spears. Olandas garsus ir šokių muzikos versijomis, sukurtomis tokioms žvaigždėms kaip „U2“, „Moby“, „Faithless“ ar „Duran Duran“.

Renginių ciklas „Sobieski Uogos™“ klube „Exit“ pristato įtakingiausius šokių muzikos pasaulio vardus. Šiuose renginiuose jau grojo tokios žvaigždės kaip Anthony Pappa, Dave Seamanas ir Hernanas Cattaneo.

F.Corstenas – jau antrasis šiemet stambiausio kalibro trance šokių muzikos scenos atstovas klube „Exit“. Vasario mėnesį Kauno klube viešėjo progressive trance muzikos žvaigždė Arminas Van Buurenas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją