Nors renginio organizatoriai skelbė, kad į Pasvalį atvyks LNK realybės šou „Kelias į žvaigždes“ dalyviai Vudis ir Vilija, prieš pat šventę paaiškėjo, kad pastarųjų nebus.

Tačiau dauguma pasvaliečių dėl šios žinios ne tik nenusiminė, bet netgi nudžiugo, mat vietoj jų scenoje pasirodė Andrius Rimiškis.

Pergudrauti apsaugininko nepavyko

Renginio pradžioje vyko piratų kapitono Flinto šou vaikams „Vaikystės šalis“. Tuo metu vasaros estradoje dar buvo visai nedaug žmonių, nors Flinto pasirodymas buvo išties nuotaikingas.

Tačiau vos tik pradėjo koncertuoti Lietuvos estrados ledi Laima Žemaitytė, renginio dalyviai pasipylė tarsi iš gausybės rago. Akimirksniu buvo užimtos visos suolelių vietos.

Kiek pasisėmę dvasinio peno žmonės, pakvipus kepamais šašlykais, ėmė rikiuotis prie prekeivių palapinių. Apsaugos darbuotojai prie įėjimo į vasaros estradą akylai stebėjo, kad į renginį nebūtų įsinešami alkoholiniai gėrimai. Tad norintys atsigaivinti alumi ar sidru pasvaliečiai buvo priversti juos pirkti kur kas brangiau nei parduotuvėse.

Viena jaunutė mergaičiukė bandė gudrauti. Patikrinęs jos kuprinę apsaugos darbuotojas užčiuopė joje didelį plastikinį butelį. Nors jo savininkė garsiai patikino, kad jame - limonadas, su juo vidun nebuvo įleista paaiškėjus, jog ji norėjusi įsinešti sidro.

A. Rimiškis pildė gerbėjų norus

Pasvaliečių porelė, prisėdusi prie staliuko atsigerti alaus, džiaugėsi, kad jų pilką kasdienybę nors kartais nušviečia panašūs renginiai.

„Pašokome. Dabar atsigaivinsime alumi. Smagu. Juk Pasvalyje nėra daugiau ką veikti: darbas - namai, namai - darbas. Labai laukiu, kada pradės dainuoti Andrius“, - PB atviravo šviesiaplaukė moteris.

Po kurio laiko ji su savo sutuoktiniu dar pasiėmė alučio. Ir staiga išgirsta, kad į sceną įžengia A.Rimiškis. „Nė ką daryt - reikėtų skubėti į jį pasižiūrėt, bet kaip palikti alų?“ - garsiai prakalbo.

Per televizijos šou „Kelias į žvaigždes“ nugalėtojo pasirodymą žmonių dar labiau pagausėjo. Ypač prie scenos. Žiūrovai prašė kartoti ne kartą ir ne du girdėtas jo atliekamas dainas, o Andrius paklusniai vykdė jų norus. Ir pakartodavo ne tik uždainį ar priedainį, o visą dainą.

Artėjant vidurnakčiui, atėjo ir šventės pabaiga. Nuskambėjus paskutiniam vasaros diskotekos akordui, apsaugos darbuotojai paliepė visiems kuo skubiau išsiskirstyti.

Vienas jų rankoje laikė lazdą, liaudiškai dar vadinamą „bananu“. PB paklaustas, ar tą vakarą jam prireikė šio tramdomojo įrankio, apsaugininkas atsakė neigiamai. Kai buvo surinkta visa scenoje buvusi aparatūra, šventės vietą paliko ir jie, ir renginyje budėję policijos pareigūnai.