Albumas "Paveikslas" bus didžiausias ir paskutinis kada nors išleistas grupės įrašų rinkinys. Dviguboje kompaktinėje plokštelėje įtrauktos 32, o garso kasetėje - 19 geriausių visų laikų "Foje" dainų, surinktų iš visų jų albumų.

Įrašų bendrovės "Bomba Records" atstovas BNS sakė, kad į žiniasklaidai skirtą pristatymą Vingio parke muzikantai ketina atvažiuoti limuzinu. Tai bus tik antras kartas per pastaruosius 5 metus po grupės iširimo, kada muzikantai viešai pasirodys kartu. Visi susitikę jie buvo tik 2000 metais per filmo apie grupę "14" pristatymą.

Albumo pavadinimui buvo pasirinkta jo daina "Paveikslas", kuri vienintelė niekuomet nebuvo įrašyta, tačiau dažnai skambėjo "Foje" koncertuose ir yra puikiai žinoma grupės gerbėjams. Jai bus sukurtas ir vaizdo klipas.

Šio mėnesio pabaigoje bus taip pat pristatytas oficialus grupės tinklapis www.foje.lt, kuriame bus sukaupta visa grupės istorija, veiks pokalbių forumas.

Dviguba kompaktinė plokštelė "Paveikslas", kurioje yra tokios populiarios dainos kaip "Geltoni krantai", "Laužo šviesa", "Kita diena", "Žodžiai į tylą", "O, mano saule", "Baltam name", "Vieną kartą Paryžiuj", kainuos 29 litus, kasetė - 13 litų. Pirmą kartą kiekviena jų bus išleista 3000 vienetų tiražu, vėliau tiražas galės būti kartojamas.

1983-iųjų metų rudenį Andrius Mamontovas (vokalas, mušamieji), Arnoldas Lukošius (klavišiniai) ir Darius Tarasevičius (boso gitara) Vilniaus 18-oje vidurinėje mokykloje įkūrė grupę "Sunki muzika". Po kelių mėnesių prie grupės prisijungė Algis Kriščiūnas (mušamieji). Praėjus metams grupė pasivadino "Foje".

1985-aisiais "Foje" įrašė savo dainas Vilniaus Plokštelių Studijoje. Tais pačiais metais grupę paliko A.Kriščiūnas ir D.Tarasevičius, kuriuos pakeitė Romas Rainys ir Eugenijus Pugačiukas, prie kurių vėliau prisijungė Darius Burokas (boso gitara).

1986-aisias grupė įrašė tris svarbias savo biografijos dainas: "Distancija", "Saugok vaikystę" ir "Laužo šviesa". Įrašų metu prie "Foje" prisijungė saksofonistas Saulius Valikonis. Vėliau grupės sudėtis keitėsi dar ne kartą.

Duris į populiarumą grupei atvėrė Vilniuje įvykęs festivalis "Lituanica-86" Po sėkmingo pasirodymo muzikantai sulaukė kvietimo nusifilmuoti muzikiniame Lietuvos kino studijos (LKS) filme "Kažkas atsitiko". "Foje" nariai Vilniaus Kalnų parke pasirodė specialiai filmavimui surengtame koncerte, į kurį susirinko iki tol Lietuvos roko koncertuose nematytas žiūrovų skaičius - apie 20 000 muzikos mėgėjų.

1989-aisiais grupė išvyko į pirmąjį turą ir grojo po tris koncertus per vakarą sausakimšose salėse visuose Lietuvos miestuose ir rajonų centruose.

1989 metais "Roko maršo" metu buvo platinamas pirmasis išleistas "Foje" albumas "Geltoni Krantai", o 1990-aisiais jų albumas "Žodžiai į tylą" pripažintas geriausiu metu albumu.

Po vienerių metų "Foje" albumas "Gali skambėti keistai" tapo pirmuoju kompaktinėje išleistu albumu Lietuvos popmuzikos istorijoje. Vėliau grupė išleido albumus "Vandenyje", "Aš čia esu" ir "Aš čia esu ("Pica-Disc")", "M-1", "Kai perplauksi upę", "1982", "Tikro garso" albumą bei angliškų dainų albumus "Live On The Air" ir "The Flowing River". 1997-aisiais "Foje" turo per Lietuvą metu albume "Mokykla" buvo išleisti iki tol neskelbti seni "Foje" įrašai

Tais pačiais metais spauda paskelbė apie grupės iširimą. Paskutiniai trys "Foje" atsisveikinimo koncertai įvyko Klaipėdoje, Kaune ir Vilniuje. Į paskutinį grupės pasirodymą Vilniuje Vingio parke gegužės 17 dieną susirinko 60 tūkstančių žmonių. 1999-aisiais šio koncerto garso įrašas buvo išleistas albume "Vilnius Kaunas Klaipėda.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją