Žiūrovų pageidavimai

Kitais metais jubiliejinį – penktąjį festivalį ketinama rengti ten, kur tilptų daugiau žmonių. Būsimojo renginio vietą rinko šiemet į Platelius susirinkę žiūrovai.

Šeštadienį buvo išdalytos anketos, kuriose buvo galima parašyti savo pageidavimus dėl atlikėjų, būsimos vietos, bilietų kainų ir kitų dalykų. Į klausytojų norus rengėjai žada atsižvelgti kitąmet.

Šiemet publiką linksmino ne vien gerai žinomos Lietuvos grupės „Bix“, „Requiem“ ar „Katedra“, bet ir svečiai iš Latvijos, Lenkijos, Suomijos, Švedijos ir Didžiosios Britanijos. Pirmą vakarą pasirodžiusios grupės „Bix“ lyderis bei „Roko naktų“ vedėjas Saulius Urbonavičius-Samas teigė, kad toks festivalis Lietuvos publikai tikrai reikalingas.

„Čia dalyvaujame nuo pirmųjų metų, todėl matau, kaip kasmet daugėja klausytojų ir pasirodančių roko grupių“, – prieš lipdamas į sceną L.T. šnekėjo Samas.

Užsienio atlikėjai

Klausytojai šiltai sutiko ne tik žinomas bei populiarias grupes, bet ir daugeliui pirmą kartą girdėtus užsienio atlikėjus. „Pirmą kartą grojome už Latvijos ribų ir galiu teigti, kad publika čia nuostabi. Net pirmą kartą girdintys žmonės mus labai šiltai sutiko“, – komplimentų Lietuvai negailėjo grupės R.A.P. vokalistas Artis Dvarionas.

Festivalio kulminacija tapo Povilo Meškėlos ir grupės parengtas projektas „Bon Jovi“.

„Projektas pirmą kartą pristatytas per „Bike Show Millenium“ Kaune ir publikai labai patiko, todėl pamanėme, kodėl jo nepakartojus per „Roko naktis“. Rezultatas pateisino lūkesčius“, – po pasirodymo sakė P.Meškėla.

Masinės vagystės

Į „Roko naktis“ susirinkusi publika buvo tikrai spalvinga. Kartu linksminosi ir solidžiai atrodantys vyrai, grandinėmis apsikarstę jaunuoliai, juodi kaip naktis gotai, pankai ir metalistai.

Šiemet festivalis buvo ramesnis negu pernai, rimtesnių konfliktų tarp išgėrusio jaunimo nekilo. Tačiau nuotaiką daugeliui sugadino vagystės iš palapinių.

Miegmaišį kažkas „pasiskolino“ ir iš L.T. žurnalistės. Vien aplinkinėse palapinėse sekmadienio rytą pasigesta keturių miegmaišių.

Rokas ir alus – du neatsiejami dalykai, taigi alkoholis prie Platelių liejosi laisvai. Nuo pat ankstyvo šeštadienio ryto, pamiegoję vos porą valandų, jaunuoliai toliau sėdėjo su alaus buteliais.

„Reikia neprasiblaivyti, kad galvos neskaudėtų“, – tokia filosofija vadovavosi ne vienas roko muzikos gerbėjas. Nuo alaus ar degtinės apsvaigę jaunuoliai ieškojo kuo įvairesnių saviraiškos būdų.

Galima buvo išvysti ir Adomo kostiumą „vilkinčių“ vaikinų, ir laisvos meilės vaizdų ant žolės priešais sceną.