Pasak organizatorių pranešimo spaudai, reikšmingiausias festivalio „Sostinės dienos 2006“ įvykis – legendinio britų atlikėjo Eltono Johno koncertas Vingio parke Rugsėjo 1-ąją.

Po daugiau nei metų derybų koncertą nuspręsta organizuoti Lietuvoje, nes būtent Vilniaus mieste pasiūlytos geriausios sąlygos atlikėjo gerbėjams ir aukščiausio lygio šou įgyvendinimui.

Eltono Johno koncerte Vilniuje tikimasi sulaukti daugiau nei 30 tūkstančių muzikanto gerbėjų. Manoma, kad 5 tūkstančiai jų atvyks iš kaimyninių šalių.

Eltonas Johnas į Lietuvą atvykti planuoja pasirodymo išvakarėse arba netgi koncerto dieną. Jis atskris iš Nicos, kur kaip tik tuo metu poilsiaus. Per pasirodymą Vilniuje bus pristatytas muzikanto albumas „The Captain & The Kid“, planuojamas išleisti šių metų rugsėjį. Atlikėjas kartu su grupe į Vilnių žada atsivežti aštuonis sunkvežimius sceninės įrangos.

Eltonas Johnas muzikos kritikų yra vadinamas ryškiausiu britų atlikėju po legendinių „The Beatles“. Per beveik keturis dešimtmečius trunkančią karjerą jis jau yra pardavęs daugiau nei ketvirtį milijardo albumų. Už nuopelnus muzikai ir labdarai Didžiosios Britanijos karališkoji šeima atlikėjui suteikė sero titulą.

Tačiau šis „Sostinės dienas“ papuošiantis išskirtinio masto įvykis – tik vienas muzikinių festivalio projektų.

Rugsėjo 2 d. Katedros aikštėje ypač karštą ir uždegantį koncertą surengs lenkų perkusininkų grupė „DrumMachina“.

2001 metais kompozitoriaus, būgnininko ir pianisto Zbigniewo Łowżyłio suburta jaunų ir kūrybingų muzikantų grupė groja energingą, „užvedančią“ šokių muziką, vadinamą drum & pop.

Naudodami visų rūšių būgnus (tiek tradicinius, tiek originalius, pačių sukurtus), atlikėjai publiką įtraukia į pribloškiamai intensyvumu pulsuojantį muzikos sūkurį. Nepakartojamos energijos, elektroninių garsų ir pavergiančio grupės vokalisto Krzysztofo Antkowiako balso dermė sukuria unikalų, ypatingą pasirodymą.

Nepakartojamų įspūdžių žada ir tą patį vakarą pristatomas virtuoziškiausių Lietuvos gitaristų ir roko muzikantų projektas „Metų laikai in rock“ pagal Antonio Vivaldi muziką.

„Sostinės dienas“ rugsėjo 9 d. Kalnų parke užbaigs grandiozinė muzikinė misterija „Keturios stichijos“. Specialiai šiam projektui muziką, bendradarbiaudami su pripažintu Ispanijos muzikantu Asambai‘umi bei jo vadovaujama tarptautine perkusininkų grupe „Livika“, kuria keturi jaunosios kartos lietuvių kompozitoriai su Linu Rimša priešakyje.

Iš Jamaikos kilęs charizmatiškasis Asambai pastaruoju metu gyvena Ispanijos sostinėje Madride. Dar ankstyvoje vaikystėje pajutęs aistringą meilę ir trauką muzikai, šis temperamentingas perkusininkas yra ne tik muzikantas, bet ir prodiuseris. Dėl išskirtinės intuicijos ir didžiulės patirties jis neapsiriboja vienu žanru – kūrybai naudoja įvairiausią šiuolaikinę ir tradicinę muziką.

Su koncertiniais turais Asambai išmaišė visą pasaulį – jis ne tik pats kuria ir įvairiuose renginiuose atlieka muziką, bet ir bendradarbiauja su pasaulinio garso muzikantais, diskžokėjais ir prodiuseriais.

Į Lietuvą Asambai atvyksta su perkusininkų grupe „Livika“, kurią sudaro dešimt narių - perkusininkų, dainininkų ir šokėjų iš Afrikos, Amerikos ir Europos. Kartu jie sukuria bet kokią publiką pavergiantį pasaulinio lygio renginį.

Unikaliame “world music” projekte „Keturios stichijos“ archajiška lietuvių ir kitų pasaulio šalių liaudies muzika maišysis ir jungsis su ultramoderniais, energija ir aistra pulsuojančiais ritmais. Kartu su užsienio perkusininkais šiame turbūt didžiausiame metų tarptautiniame projekte dalyvaus žinomi lietuvių muzikos atlikėjai - Aistė Smilgevičiūtė, Loreta Sungailienė, Svaras („G&G Sindikatas“), ansamblis „Kūlgrinda“, dainų ir šokių kolektyvas „Lietuva“.

Na, o įspūdingus renginio vizualinius sprendimus ir choreografinius piešinius kuria Dalius Abaris ir Edita Stundytė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją