Publiką audrino 24 puikiai žinomi atlikėjai, tačiau niekam nepavyko pranokti I.Starošaitės, tapusios šlagerių karaliene, ir K.Kerbedžio, išrinkto šlagerių karaliumi.

„Blogai jaučiuosi, nes Irena turi savo karalių, vis dėlto esu laimingas, kad ji – karalienė“, – po apdovanojimų juokavo K.Kerbedis, mat pernai šlagerių laureatu tapo I.Starošaitės vyras Žilvinas Žvagulis.

„Pasirinkau naujausią šlagerį, jį atlikau ir laimėjau. O vaikas pareiškė, kad jam jau teks tarnauti karališkoje šeimoje“, – su šypsena kalbėjo I.Starošaitė.

Vienas iš komisijos narių Jonas Vilimas sakė, kad kovoje dėl nugalėtojos titulo I.Starošaitė konkuravo su Rosita Čivilyte bei Aiste Pilvelyte, o K.Kerbedžio rimčiausias varžovas buvo Ovidijus Vyšniauskas.

Rezultatų nelaukė

A.Pilvelytė prisipažino, kad jau ne kartą buvo kviesta į šį festivalį, tačiau pernai buvo išvykusi. Vos atlikusi dainą, su aktore Egle Jackaite ji išskubėjo pailsėti į Nidą net nesulaukusi konkurso rezultatų.

O rezultatai jai buvo palankūs – A.Pilvelytė buvo išrinkta šlagerių princese (šlagerių princu buvo perrinktas Robertas Kupstas).

Irma Jurgelevičiūtė, padainavusi šlagerių konkurse, taip pat neliko iki galo – ji išlėkė koncertuoti į Raseinius.

„Vidurnaktį taip pat turėsiu dalyvauti vienose vestuvėse, kur žmona vyrui nori padovanoti kelias dainas. Tai man pirmas kartas, nes vestuvėse dar niekad nedainavau“, – sakė ne karalienės, bet princesės titulo norėjusi dainininkė.

Rengs atranką

Anot konkurso organizatorės ir pir­mosios šlagerių karalienės Birutės Petrikytės, norinčių čia dalyvauti daugėja, todėl kitąmet planuojama viešai paskelbus rengti atranką.

„Šiemet dalyvavo tie, kurie koncertuoja, kuriuos žino Lietuva“, – teigė B.Petrikytė.

Renginio vedėjas Viktoras Gerulaitis juokavo, kad šis festivalis yra kalvė tų, kurie lipa karjeros laiptais.

„Pernai princese tapusi Rūta Ščiogolevaitė – šiemet jau vedėja, viena iš komisijos narių Dalia Teišerskytė – Seimo narė, o buvęs festivalio globėjas Algirdas Brazauskas – dabar garsus pensininkas“, – šypsojosi jis.