„Kiekviena pabaiga yra naujo pradžia“, – sutartinai tikino Jūratės vaidmenį atliekanti Aistė Smilgevičiūtė ir Linas Adomaitis, vaidinantis Kastytį. „Natūraliai viskam ateina pabaiga, džiaugsmas juk negali tęstis amžinai“, – filosofiškai apie tai, kad miuziklas bus parodytas paskutinius du kartus, teigė roko operos muzikos autorius ir projekto prodiuseris Rokas Radzevičius.

Pirmadienį į Palangos vasaros estradą ne per daugiausiai žmonių sugužėjo pažiūrėti vieno iš paskutinių „Jūratės ir Kastyčio“ pasirodymų, tačiau dar nematę ar norintys išvysti miuziklą paskutinį kartą tai padaryti galės ten pat rugpjūtį.

KOLEKTYVAS SUBRENDO

Anot R.Radzevičiaus, per ketverius metus atlikėjai, o ypač šokėjai užaugo, subrendo kartu su kūriniu. „Tapome kaip viena šeima, todėl, žinoma, sentimentai išlieka ir liūdna, kad baigiasi miuziklo pasirodymai“, – sakė A.Smilgevičiūtė. Ji džiaugėsi, kad legenda jau yra gyva, pavyko prikelti lietuvių mitologiją, o pati būdama scenoje pasisėmė nemažai patirties ir patobulėjo.

Pusantrų metų Kastytį vaidinantis L.Adomaitis įsitikinęs, kad tokių dalykų negali būti gaila, kaip ir kiekvieno pasibaigusio koncerto, ir tuo la-biau, kai projektas pavyksta. „Šis vaidmuo buvo labai artimas mano charakteriui, tačiau labiau patiko „Žuviaganys“, kuris buvo labiau teatri-nis, ne komercinis produktas. O ateityje norėčiau išbandyti kitokio – pikto, neigiamo herojaus vaidmenį“, – pasakojo atlikėjas.

IDĖJŲ NESTINGA

Pasak R.Radzevičiaus, visam prie miuziklo atsiradimo prisidėjusiam kūrybiniam kolektyvui nelengva išsiskirti su pamėgtu kūriniu. „Vis dėlto Jūratės ir Kastyčio legenda jau gyva, o tai įkvepia mus naujiems kūrybiniams sumanymams“, – sakė R.Radzevičius, su poetu Rim-vydu Stankevičiumi ketinantis žiūrovams pristatyti naują lietuvišką miuziklą. Anot jo, kitų metų vasarą žmonės jau išvys „Eglės žalčių ka-ralienės“ premjerą. „Jau yra susiformavęs organizacinis kolektyvas, dirbęs su „Jūrate ir Kastyčiu“, tad įgyta patirtis leis nekartoti klaidų“, – teigė R.Radzevičius.

Muzikos autorius sakė, kad pernai pagimdytas „Pranašas“ buvo labiau teatrinis, ne komercinis projektas, o apskritai projekto sėkmės formulę sudaro teisingai pasirinkti atlikėjai, muzika, kūrinys.

„Roko opera yra netradicinis pramogų žanras, o pusę metų kuriant „Jūratę ir Kastytį“ buvo bandoma suderinti meną su komercija. Nuo-širdžiai dirbant kūrinys išėjo geras, tačiau parduoti taip ir neišmokau, nes visada buvo tarpininkų, kurie uždirbdavo daugiau“, – teigė jis.