Gelbėja Palanga

Koncertų agentūros „Makrokoncertas“ atstovė spaudai Inga Grigaliūnaitė pripažįsta, kad dėl didelių karščių bilietų pardavimai į žvaigždžių koncertus nėra tokie, kokių norėtųsi.

Ypač organizatorius nuvylė tai, kad per roko žvaigždės Billy Idolo koncertą Utenos pramogų arenos salėje buvo nemažai tuščių vietų. Greičiausiai įtakos turėjo tai, kad koncertas vyko Valstybės dieną, kai dauguma vilniečių buvo išvažiavę prie jūros ar ežerų.

Organizatorius labiausiai džiugina Palangos vasaros estradoje vykstančių koncertų sėkmė. Į prieš kelias dienas vykusį L.Vaikulės koncertą buvo parduota didžioji dalis bilietų.

„Makrokoncertas“ rugpjūčio 3 dieną ketina surengti antrąjį latvių atlikėjos koncertą. Beveik pilna salė buvo ir per rusų žvaigždės Boriso Moisejevo koncertą praėjusią savaitę.

„Makrokoncerto“ atstovai tikisi, kad Palangos vasaros estrada bus pripildyta ir per kultinės rusų roko grupės „Mumij Trol“ koncertą rugpjūčio 12 dieną.

„Koncertas vyks šeštadienį, tad į jį galės atvykti ir neatostogaujantys šios grupės gerbėjai. Dar tik neseniai pradėjome reklamuoti renginį, bet prekyba bilietais jau prasidėjusi“, – teigė I.Grigaliūnaitė. Bilietai į „Mumij Trol“ koncertą kainuoja nuo 40 iki 140 litų.

Koncertų agentūros „Vertikalus horizontas“, Palangoje rengiančios rusų komiko Maksimo Galkino pasirodymą, vadovė Saulė Mikšienė stebėjosi, kad Palangoje, skirtingai nei sostinėje, „einamiausi“ yra brangiausi bilietai. „Jau dabar matome, kad bus anšlagas, nes didžioji dalis bilietų parduota. Ir jau planuojame surengti papildomą koncertą“, – L.T. sakė S.Mikšienė.

Pradėjo nuo rusų

Prieš kelis mėnesius įsikūrusi koncertų agentūra „City Concert“ Palangoje šią vasarą rengia grupių „Bi–2“ (ši rusų grupė Palangos vasaros estradoje koncertavo vakar – aut. past.) ir „Ruki Verch“ koncertus. „Palangoje retai kas perka bilietus iš anksto, tad įspūdingais pardavimais negalime pasigirti. Bet tikimės, kad gerbėjų susirinks. Ir į „Bi–2“, ir į „Ruki Verch“ koncertus bilietai kainuoja nuo 50 iki 100 litų. Tai mažesnė kaina nei ta, kokią konkurentai siūlo į panašaus populiarumo žvaigždžių koncertus“, – patikino šios agentūros atstovas.

Perka ir brangiausius

Koncertų rengėjai ramūs dėl sero Eltono Johno koncerto. „Į šį koncertą po kažkiek bilietų nuperkama kasdien. Manome, kad prekyba bilietais suintensyvės rugpjūtį, kai žmonės grįš iš atostogų. Pardavėme jau labai daug bilietų – apie 15 tūkst. Pigiausių bilietų po 120 litų dar turime apie tūkstantį“, – pasakojo „Makrokoncerto“ atstovė spaudai I.Grigaliūnaitė. Taip pat dar likę bilietų po 140, 180, 240, 300 ir 500 litų.

Pasak jos, po tūkstantį litų kainuojantys VIP bilietai jau parduoti, bet dabar dar derinamasi su atlikėjo vadybininkais prestižinių vietų skaičių padidinti. VIP asmenys į Vingio parką bus įleidžiami per specialų įėjimą, jiems bus skirta speciali automobilių stovėjimo aikštelė prie pat estrados.

Kad netektų stovėti eilėse prie gėrimų, koncerto rengėjai jiems nusprendė įrengti ir atskirą prekybos vietą – ovalo formos barą. VIP bilietų savininkai koncertą stebės sėdėdami minkštose kėdėse, specialiai atgabentose iš Suomijos ir įrengtose šalia scenos būsiančioje amfiteatrinėje pakyloje.

Stingas – laukiamas

Koncertinė agentūra „Effectus“ šią vasarą organizuoja net du pasaulinio garso žvaigždžių koncertus.

Kaip teigė „Effectus“ projektų vadovė Ilma Cikanauskaitė, į liepos 30 dieną „Siemens“ arenoje vyksiantį britų atlikėjo Stingo koncertą beliko keli šimtai po 120–130 litų kainuojančių bilietų.

Iš viso planuota parduoti 11 900 bilietų. Daugiau nei pusė jų, kainavusių nuo 80 iki 110 litų, į Stingo koncertą buvo nupirkta pirmąją pardavimo dieną, brangiausi bilietai kainavo 200 litų.

Gerokai prasčiau nuo 90 iki 150 litų kainuojantys bilietai perkami į popgrupės „Simply Red“ koncertą rugpjūčio 17 dieną. Jų koncerto dieną salė bus pertvarkyta į mažesnį – 5 tūkst. vietų variantą.