Apklausos, kurioje dalyvavo per 31 tūkst. žmonių, duomenys skelbiami Guinnesso rekordų knygos leidinyje "Geriausi Britanijos singlai".

Šešių minučių trukmės baladė į populiariausių kūrinių sąrašo viršūnę pirmąsyk užkopė 1975 metais. 1991-aisiais, po grupės dainininko Freddie Mercury mirties išleidus naują dainos versiją, kūrinys vėl ilgam įsitvirtino pirmojoje vietoje.

Trečiadienį drauge su "Queen" nariu Rogeriu Tayloru atsiimdamas Guinnesso apdovanojimą, gitaristas Brianas May sakė: "Daina taip smarkiai lenkė kitas konkurentes, kad vieta, kurią ji užims, buvo neginčijamai aiški jau tuomet, kai iki apklausos pabaigos dar buvo likę keli mėnesiai. Ačiū jums, žmonės, už tai, kad prisimenate".

Be to, F.Mercurio sukurta daina kas vakarą skamba Londono teatre Vestende, kur rodomas miuziklas "We Will Rock You", o jos vaizdo klipą muzikos kanalo VH1 žiūrovai neseniai išrinko trečiuoju geriausiu visų laikų klipu.

"Geriausių Britanijos singlų" redaktorius Davidas Robertsas sakė: "Queen" yra legendinė grupė, ir jos pasiekimai yra legendiniai... Daina ("Bohemian Rhapsody") iš tiesų gerokai aplenkė varžoves".

Populiariausiųjų dainų šimtuke antroji vieta atiteko Johno Lennono kūriniui "Imagine". Drauge su juo į visų laikų populiariausiųjų dešimtuką pateko dar keturi "Beatles" hitai.

Pats naujausias į dešimtuką patekęs singlas yra 1998 metais išleista Robbie Williamso daina "Angels" - jai atiteko šeštoji vieta. Merginų grupės "Spice Girls" atliekamas kūrinys "Wannabe" populiariausiųjų sąraše yra aštuntas.

Šimtuke yra ir dar kelios neseniai išleistos dainos: 30-oje vietoje - "Oasis" "Wonderwall"; 54-oje vietoje - Eminemo "Stan"; 63-ojoje - Kylie Minogue "Can't Get You Out of My Head".

Visų laikų geriausių dainų dešimtukas atrodo taip:

1. "Bohemian Rhapsody" ("Queen").

2. "Imagine" (Johnas Lennonas).

3. "Hey Jude" ("The Beatles").

4. "Dancing Queen" (ABBA).

5. "Like a Prayer" (Madonna).

6. "Angels" (Robbie Williamsas).

7. "Penny Lane/Strawberry Fields Forever" ("The Beatles").

8. "Wannabe" ("Spice Girls").

9. "Yesterday" ("The Beatles").

10. "Let It Be" ("The Beatles").

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją