Festivalio koncertai bus surengti Vilniuje, Kaune, Varėnoje, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Pasvalyje. Šiemet pirmą kartą festivalio koncertas – spalio 19 dieną – įvyks ir Rygoje.

Pasak festivalio vadovo Juozo Žitkausko, koncerto surengimas už Lietuvos ribų parodo, jog šio žanro tarptautinis festivalis yra vienintelis ne tik Lietuvoje, bet ir kaimyninėse Baltijos šalyse. Koncertas Rygoje vyks kultūros ir laisvalaikio centre „Imanta”, su kuriuo Vilniaus mokytojų namai šių metų kovo mėnesį pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

Be atlikėjų iš Lietuvos ir kitų užsienio svečių, koncerte pasirodys ir Latvijos bardai.

Šiemet festivalio metu bus daugiau koncertų kitose Lietuvos vietose, tradiciškai jaunieji atlikėjai galės dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse, o mažiau žinomi bardai – dalyvauti naktinėjimų koncertuose. Vilniuje be pagrindinių koncertų Vilniaus mokytojų namuose, Lietuvos ir užsienio bardai vakarais su klausytojais susitiks ir restorane „Salero”.

Festivalio organizatoriai teigia, kad šiais metais atvyksta bene daugiausiai per visus ketverius metus svečių iš užsienio. Be jau tapusia gražia tradicija – skandinavų dalyvavimo, šiemet į festivalį žada atvykti Rusijos, Prancūzijos, Anglijos bardai.

Festivalio koncertuose taip pat dalyvaus ispanai, latviai. Pasak festivalio meno vadovo Gedimino Storpirščio, su dauguma užsienio atlikėjų yra jau sutarta, o su kitais baigiamasi derėtis. Festivalyje pagaliau šiemet išvysime svečią iš Anglijos Julianą Dawson, kuris praeitais metais dėl nelaimingo atsitikimo negalėjo dalyvauti.

Šis atlikėjas pakankamai žinomas ne tik Europoje, bet ir už jos ribų, jo albumai leidžiami garsiose įrašų firmose, daug koncertuoja. Į Lietuvą J. Dawson atvyks tiesiai po koncerto Paryžiuje.

Jis išsiskiria savitu atlikimu, įdomiais dainų niuansais. Tradiciškai festivalyje dalyvaus ir praeitų metu publikos numylėtinis. Juo tapo airis, gyvenantis Danijoje Denis Mc Laughlin. Jis vėl nustebins žiūrovus airiško būgno skambesiu, savo dainomis puikiai perteikdamas airių folkloro ypatumus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją