Tarp programos filmų – garsiausiuose pasaulio animacijos festivaliuose „Animaphix“, „Imaginaria“, „Animaevka“ apdovanotas filosofinis, apie žmogaus būties taisykles ir laisvę nuo diktatūros kalbantis italo Michele Bernardi filmas „Mercurio“. Jis pelnė ir didijį „Tindirindžio“ prizą. Brandžiai auditorijai skirtas, geriausiu filmu suaugusiems pripažintas režisierės Martinos Scarpelli filmas – alegorija „Kiaušinis“ (Prancūzija, Danija). Jo herojė užrakinta namuose su kiaušiniu, kuris ją traukia, baugina, malšina jos alkį ir verčia atgailauti, o galiausiai ji leidžia kiaušiniui mirti nuo alkio.

2017 m. Kanų kino festivalio programoje „Dvi režisierių savaitės“ rodytame animacinės dokumentikos filme „Lašas po lašo“ (Lauros Gonçalves ir Xá) vaizduojami paskutiniai kaimo gyventojai, kurie nenori būti išsiųsti į užmarštį. Jie plūduriuoja pasaulyje, kuriame svarbiausios yra pažangos idėjos.

Geriausiu filmu vaikams Lietuvoje buvo išrinktas rytietišku stiliumi ir muzika žavintis iraniečio režisieriaus Asgharo Safaro filmas „Hezaras Afsanas. Tūkstantis mitų“ apie karaliaus pagrobimą.
Programoje – ir du lietuviški filmai: geriausiu lietuvišku filmu „Tindirindyje“ pripažintas Antano Skučo „Grybų karas“ pagal Justino Marcinkevičiaus poemą ir geriausiu lietuvių studentų filmu tituluotas Vilniaus dailės akademijos studentės Eglės Mameniškytės „Gimimas“. Režisierė E. Mameniškytė taip apibūdino filmo idėją: „Man miškas, kaip knibždanti gyvybe lokacija, visada kėlė nerimą. Nusprendžiau eksperimentuodama animacijos technika kalbėti apie baimę miškui, jo tankmei ir, kas už jos slepiasi. Ją išgyventi, priimti ir paleisti.“

Visi geriausi įvairiose „Tindirindžio“ kategorijose – debiutinio, užsienio studentų darbo, muzikinio vaizdo filmo, eksperimentinės animacijos – filmai „Grandinė“ (rež. Lucia Bulgheroti), „Negyvas“( rež.Lucia Bulgheroti), „Markas Lottermanas – laimingas“ (rež. Alice Saey), “Anafora“ (rež. Igor Imhoff) bus parodyti animacijai skirtame ketvirtadienio vakare Kinematografininkų sąjungoje.

Kino klubo renginiai yra atviri ir nemokami visiems vilniečiams ir miesto svečiams, jie vyksta kiekvieną ketvirtadienį, 18 val. Kinematografininkų sąjungoje, adresas - Vasario 16-osios g. 8, durų kodas 25.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją