Kasmetinė Lietuvos rašytojų sąjungos premija skiriama už didelės vertės kūrinį, išleistą per pastaruosius dvejus metus. Premijos laureatais yra tapę Antanas A. Jonynas, Jurgis Kunčinas, Nijolė Miliauskaitė, Romualdas Granauskas, Sigitas Geda, Danutė Kalinauskaitė, Andrius Jakučiūnas, Aidas Marčėnas, Giedrė Kazlauskaitė, Mindaugas Kvietkauskas ir kt.

U. Radzevičiūtė yra išleidusi šešias knygas: „Strekaza“ (juodojo humoro romanas, 2003, 2013), „Frankburgas“ (juodojo humoro romanas, 2010), „Baden Badeno nebus“ (trumpos istorijos, 2011), „Žuvys ir drakonai“ (romanas, 2013), „180“ (romanas, 2015) ir „Kraujas mėlynas“. Už romaną „Žuvys ir drakonai“ rašytojai paskirta Europos Sąjungos literatūrinė premija ir Lietuvių PEN centro išrinktas tarp geriausių dešimtmečio knygų. Jos knygos net penkis kartus pateko į kūrybiškiausių metų knygų dvyliktuką, du kartus - į geriausių metų knygų rinkimus, skelbiama Rašytojų sąjungos pranešime.

U. Radzevičiūtės romanas „Kraujas mėlynas“ - istorinis. Pagrindinis romano veiksmas vyksta XV a. antroje pusėje Livonijos žemėse - dabartinėje Latvijos ir Estijos teritorijoje. Svarbiausi veikėjai - didelės ir įtakingos Borchų giminės vyrai.

Rašytojų klube rengiamame pagerbimo vakare dalyvaus rašytojai U. Radzevičiūtė, Mindaugas Kvietkauskas, redaktorius Saulius Repečka ir kiti. Renginį ves Rašytojų sąjungos pirmininkė Birutė Jonuškaitė.