Meilė muzikai, draugystė ir kokybiškas alus. 3 svarbiausi ingredientai sėkmingai talentingų žmonių bendruomenei

Plačios pusilgės kelnės, petnešos ir velvetiniai švarkai. Tokia senamadė „Männerstimmen Basel“ choristų išvaizda – visiška priešingybė šių vaikinų jaunystei ir šiuolaikiškam atlikimo stiliui.

18–32 metų amžiaus choro dainininkai savo koncertais žavi tiek gimtosios Šveicarijos, tiek užsienio šalių klausytojus. Jie apdovanoti aukso medaliais 2014 m. Rygoje (Latvija) ir 2012 m. Sinsinatyje (JAV) vykusiose Pasaulio chorų olimpiadose, taip pat laimėjo Kornvalio (Anglija) ir Cracovia Cantans (Lenkija) tarptautinių chorų konkursų Didžiuosius prizus (Grand Prix).

„Džiaugiamės, kad mūsų charizmatiški bičiuliai iš Šveicarijos prisijungia prie mūsų „Open to the World“ koncertų ciklo, skirto Lietuvos Valstybės atkūrimo 100-mečiui. Ir ant scenos, ir nuo jos nulipus, Bazelio vyrų choro dainininkai žavi savo laisvumu ir energija. Bendrauti, kurti ambicingą bendruomenę jiems tiek pat svarbu, kiek repetuoti ar koncertuoti. Žinoma, tam tikriausiai padeda ir chorą remiantys gimtojo Bazelio miesto aludariai, nes jų tiekiamo „gintarinio nektaro“ atsargos chore niekada neišsenka,“ – šmaikštavo choro „Bel Canto“ prezidentas Audrius Valatkevičius.

Dėmesys mažai žinomai ir užmirštai chorinei muzikai

Choro „Männerstimmen Basel“ repertuare gausu skoningai atliekamų įvairių amžių bažnytinės ir pasaulietinės muzikos, taip pat liaudies dainų, šiuolaikinės ir klasikinės muzikos kūrinių. Choro meno vadovas ir dirigentas Oliver Rudin ir antrasis dirigentas David Rossel rūpestingai atrenka aukštą atlikėjų lygį atitinkančius kūrinius. Pasirengę bet kokiems iššūkiams, choristai atlieka ir mažai žinomą, užmirštą chorinę muziką.

Choro Bel Canto meilė šiuolaikinei chorinei muzikai

Choras „Bel Canto“ ketvirtajame „Open to the World“ koncerte pristatys šiuolaikinių kompozitorių Eric Whitacre, Morten Lauridsen, Raimonds Tiguls, Malcolm Dalglishi ir kt. kūrybą.

Koncerte taip pat dalyvaus choro „Bel Canto“ bičiuliai: „Mikroorkéstra“ styginių kvartetas, gitaristas Saulius Lipčius, Hang atlikėjas Tomas Byčkovas, kt. Vakaro kulminacija – lietuvių kompozitoriaus Vaclovo Augustino kūrinys „Pater Noster“ (Tėvyne mūsų), kurį kartu atliks 90 chorų „Bel Canto“ ir „Männerstimmen Basel“ dainininkų.

„Männerstimmen Basel“ choro meno vadovas ir dirigentas Oliver Rudin, antrasis dirigentas David Rossel. Choro „Bel Canto“ meno vadovas ir dirigentas dr. Egidijus Kaveckas, antroji dirigentė ir chormeisterė Milda Zapolskaitė, chormeisterė ir koncertmeisterė Raminta Gocentienė, vokalo pedagogas Liudas Norvaišas. Koncerto prodiuseriai: Audrius Valatkevičius (choras „Bel Canto“) ir David Rossel („Männerstimmen Basel“).

Choras „Bel Canto“ pristato: Open to the World

Choro „Bel Canto“ muzikinis projektas „Open to the World“ – tai 5 koncertų ciklas, skirtas Lietuvos Valstybės atkūrimo 100-mečiui. „Open to the World“ koncertuose choras „Bel Canto“ pasirodo kartu su garsiausiais pasaulyje šiuolaikiniais kompozitoriais Eric Whitacre (JAV) ir Ola Gjeilo (JAV/Norvegija), geriausiais Švedijos chorais „Svanholm Singers“ ir „Sofia Vokalensemble“, elitiniu vokaliniu ansambliu „Voces8“ (JK) ir nuostabiu šveicarų choru „Männerstimmen Basel“.

Projekto tikslas – pristatyti Lietuvos publikai geriausius pasaulyje, kartu su jais švęsti Lietuvos Valstybės atkūrimo 100-metį, būti, kurti, muzikuoti ir tobulėti kartu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją