„Man patiko kova – pastovi, neleidžianti atsipalaiduoti. Tas užsispyrimas, valios rodymas“, - interviu metu apie save pasakoja vienas ryškiausių Lietuvos baleto šokėjų. Reiklus, darbštus ir drausmingas baleto primarijus sako, dėka šių savybių pasiekė aukštų rezultatų.

Vytautas Kudžma solinę karjerą pradėjo 1967 metais Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre. Nė pats neįtarė, kad šiame teatre šoks, kurs ir kitus mokins visą savo gyvenimą. Po pasibaigusios šokėjo karjeros, jis ilgus metus dirbo LNOBT baletmeisteriu ir pedagogu Nacionalinėje M.K. Čiurlionio menų mokykloje.

Šiandien V. Kudžma leidžia sau ilsėtis, nors tik prieš metus pasitraukė iš baletmeisterio pareigų. Pasak maestro, patirtys, profesiniai išgyvenimai nepasimiršta, viskas artima ir svarbu tarsi vakar įvykę.

Video interviu galite pamatyti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją