Dvi prestižines Pulitzerio premijas (už profesionaliai atskleistus „Votergeito“ skandalo bei Rugsėjo 11-osios atakų užkulisius) pelnęs tiriamosios žurnalistikos atstovas naujoje knygoje „Baimė: Trumpas Baltuosiuose rūmuose“ cituos dešimtis be leidimo gautų artimiausios prezidento aplinkos žmonių liudijimų.

Jungtinėse Amerikos Valstijose knyga pasirodė rugsėjo 11-ąją, o išskirtinė teisė leisti šią knygą Lietuvoje oficialiai suteikta leidyklai „Baltos lankos“.

Nors knygą kol kas gaubia itin didelė paslaptis, kritikai ją jau vadina pasauliniu bestseleriu.

Praeitą savaitę „Baimė: Trumpas Baltuosiuose rūmuose“ („Fear: Trump in the White House“) jau pateko į internetinės prekybos milžinės „Amazon“ perkamiausių knygų sąrašą.

Tokius vertinimus nesunku suprasti: Bobas Woodwardas jau dešimtmečius garsėja itin didele įtaka žiniasklaidos ir politikos pasauliui, jis gauna išskirtinę, itin slaptą, o kartais – tik prezidento aplinkai prieinamą medžiagą. Su 18-os knygų, priskiriamų geriausiai perkamoms pasaulyje, autoriumi bendradarbiavo daugelio pastarųjų JAV prezidentų administracijos, taip pat – ir Baracko Obamos.

D. Trumpo administracija atsisakė kalbėtis su B. Woodwardu – oficialus leidimas imti interviu šiam autoriui niekada nebuvo suteiktas. Tačiau žurnalistas tikina, kad naujausioje jo knygoje galima perskaityti šimtus valandų interviu, asmeninių dienoraščių įrašus, dokumentus, gautus iš artimiausios prezidento aplinkos.

Dar net nepasirodžiusi, knyga sukėlė aistrų Baltuosiuose rūmuose, o D. Trumpo reakcijos ir atsako laukiama ne ką mažiau nei pačios knygos.

Sakoma, B. Woodwardo sėkmę renkant medžiagą lėmė plačiai pasklidusi reputacija. Aukšti JAV politikai bei valstybės tarnautojai sutiko, neturėdami leidimo, anonimiškai atskleisti jam prezidentines paslaptis, nes bijojo, kad įtakingas žurnalistas tikrai prakalbins ir jų kolegas. Tikima, kad B. Woodwardui pasipasakoti sutiko daugelis svarbiausių JAV politinių veikėjų.

Tvirtinama, kad rengdamas knygą jos autorius nė karto neapsilankė Baltuosiuose rūmuose – visi susitikimai vykdavo slaptose vietose ar namuose.

Leidykla „Baltos lankos“ knygą lietuvių kalba žada išleisti per artimiausius mėnesius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)