Keliasi į netikėtas erdves

Pirmą kartą festivalio istorijoje Japonijos kultūra karaliaus pačioje senamiesčio širdyje: Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje, Vilniaus rotušėje, Dailininkų sąjungos galerijoje ir Rotušės aikštėje. Japonijos kultūroje apstu eksperimento ir drąsaus dialogo, tad šiose kontrastingose erdvėse jų taip pat netruks, pranešime spaudai rašo organizatoriai.

Festivalio programa bręsta ir plečiasi

Šiemet programa dar įvairesnė – nuo spalvingos ir drąsios pop iki subtilios tradicinės kultūros pavyzdžių ir netikėtų šiuolaikinės kultūros proveržių. Todėl 10-ajame nowJapan gimtadienyje įdomybių ras visi: šiuolaikinės kultūros gurmanai, eksperimentinės muzikos gerbėjai, pop kultūros fanai, maisto entuziastai ir šeimos su mažaisiais lankytojais.

Lietuvoje dar nematyta Japonijos kultūra

Filharmoniją festivalio metu virpins Sauliaus Petreikio ir japoniškų būgnų koncertas, šiuolaikinio šokio pasirodymai, kaligrafijos performansai bei, žinoma, spalvingiausia festivalio dalis – cosplay. Be to, čia galėsite išmokti piešti Microsoft Excel programa su Excel Mikelandželu tituluojamu menininku Tatsuo Horiuchi.

Vilniaus rotušės scenoje susitiks Lietuvos ir Japonijos džiazo virtuozai improvizacijų koncerte, kuriame pasirodys ir įspūdingas „rastų daiktų perkusininkas“ Tomo Yamaguchi. Be to, čia vyks parodos ir susitikimai su kūrėjais, improvizacinės bei kūrybinės dirbtuvės, amatų prekyba, skaitmeninės instaliacijos, žaidimai. Netikėtose rotušės erdvėse išvysite Hiroto Ikeuchi futuristinės Cyberpunk madas, stebėsite, kaip Hiroyuki Mitsume Takahashi VJ pasirodyme gyvai kuria projekciją.

Dailininkų sąjungos galerijoje kultūros ekspertai skaitys pranešimus, kvies diskutuoti įvairiomis aktualiomis temomis. Be to, cosplay profesionalai ruoš prezentacijas apie šią unikalią personažų įkūnijimo kultūrą. Patirtimi dalysis Lietuvos, Jungtinės karalystės, Belgijos ir Čekijos cosplay atstovai. Pasaulyje išgarsėjęs Jonas Zibartas, animatronikos principu veikiančių kostiumų meistras, ir Skymone, žinomiausių video žaidimų personažų kostiumų kūrėja, festivalio smalsuoliams pristatys savo kūrybą ir kelią į šlovę.

Atviroje japoniškos virtuvės skanėstų mugėje Rotušės aikštėje įvairovės netruks – čia bus galima paragauti subtilių japoniškų saldumynų, tradicinės virtuvės patiekalų, rameno, suši bei netikėtų Rytų Azijos virtuvės eksperimentų.

Ypatingas dėmesys maistui

Pasaulio gurmanų ypač mėgiamo japoniško maisto festivalio lankytojai galės paskanauti ne tik kulinarinėje mugėje, bet ir degustacinėse vakarienėse rugsėjo 5–6 dienomis restorane „Žuvinė“. Tai bene vienintelė proga Lietuvoje sudalyvauti tradicinėje omakase stiliaus vakarienėje, kurią Japonijos ambasados Lietuvoje virtuvės šefas Taku Imaizumi patieks itin ribotam gurmanų skaičiui. Omakase – tai degustacinė vakarienė, kurios svečiai visiškai pasikliauja šefo kulinarine intuicija ir palieka jam parinkti meniu patiekalus, taip pasileisdami į malonių ir netikėtų skonių kelionę.

Pagrindiniai festivalio renginiai lauks jūsų rugsėjo 8–9 dienomis net 4-iose senamiesčio lokacijose. Rugsėjo 5–6 d. restorane „Žuvinė“ vyks degustacinės omakase vakarienės – vietų skaičius itin ribotas. Rugsėjo 8 d. vakaras dedikuotas šiuolaikinio džiazo gerbėjams – improvizacijas atliks Liudas Mockūnas, Tomo Yamaguchi, Ryoji Hojito ir Linas Rimša, o rugsėjo 9-osios vakarą festivalį vainikuos japoniškų Taiko būgnų koncertas su Sauliaus Petreikio melodingomis improvizacijomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją