Beyonce ir Jay-Z naujausias singlas „Apeshit“ sulaukė didelio susižavėjimo ne tik dėl įspūdingos jame matomos choreografijos, bet ir bendrosios koncepcijos.

Klipas šiam singlui nufilmuotas Luvro muziejuje – vienoje garsiausių meno galerijų pasaulyje, pasižyminčioje itin dideliu kiekiu kūrinių, sukurtų baltaodžių vyrų pagal vakarietiškas meno tradicijas.

Atlikėjai Beyonce ir Jay-Z, kartu su grupe įvairiataučių šokėjų, muzikiniame klipe užima tuščius muziejaus koridorius. Hip hopo ir amerikietiško repo muziką duetas pastato ant to paties pjedestalo, ant kurio matomi ir geriausi Europos menininkų kūriniai – taip švenčiama įvairovė.

Nuo šiol Luvro muziejus siūlo 90 minučių turą apžiūrint meno kūrinius, matytus Beyonce ir Jay-Z klipe. Turo metu galima išvysti ir daugiau sužinoti apie 17 klasikinio meno šedevrų, tarp kurių – tapytojos Marie-Guillemine Benoist „Juodaodės moters portretas“, Jacqueso-Louiso Davido „Napoleono karūnavimas“, Theodoro Gericaulto „Atakuojantis riteris“. Žinoma, turo metu neaplenkiama ir garsioji Leonardo da Vinčio „Mona Liza“.

Beyonce ir Jay-Z klipas nėra pirmas kartas, kai įžymybės atsigręžia į kultūrą ir meną. Daug aptarinėtas atvejis, kai dailininkas Willas Cottonas 2010 m. kūrė dainininkės Katy Perry klipą „California Gurls“