Atsitiktinumo dėka gali įvykti iš tiesų įspūdingi dalykai. Tai jums patvirtins ir Almas Švilpa, ne tik ilgus metus esantis vienas vedančiųjų Eseno operos solistų, bet ir dainuojantis daugelyje svarbiausių Europos scenų.

Būtent jis neseniai buvo pakviestas ir kaip tik turėjo laisvo laiko savo grafike, pasirodyti pagrindinėje Vokietijos scenoje, Berlyno operoje, atlikti savo mėgstamiausią ir Vilnius City Operos publiką jau sužavėjusį Mefistofelio vaidmenį Ch. Gounod „Fauste“.

Nors tai ir nebuvo pirmasis A. Švilpos pasirodymas šioje 2100 žiūrovų talpinančioje salėje, solistas pasakojo, jog jausmas visgi buvo itin malonus, ypatingai dėl to, jog spektaklis pavyko puikiai, ką patvirtino dosnūs bei šilti publikos aplodismentai.

„Dainuoti Mefistofelį man visuomet yra išskirtinis jausmas, nesvarbu, kur tai bevyktų, nes tai – viena mylimiausių mano rolių“, - sakė Švilpa, kurio pasirodymą jau spėjęs įvertinti recenzentas tvirtino, jog atlikėjas scenoje atrodė labai užtikrintai ir šimtu procentu išpildė savo vaidmenį tiek vokalo, tiek ir aktorine prasmėmis.

Pasirodo, jog anksčiau Berlyno operos direktorius stebėjo A. Švilpos pasirodymą „Valkirijoje“, kur solistas atliko Votano partiją ir ši teatro vadovo nepaliko abejingo. Tad susirgus dainininkui tai, pasak A. Švilpos, ir pastūmėjo Christophą Seuferle paskambinti būtent lietuviui.

Na, o dabar A. Švilpos, kaip ir kasmet, laukia vasara gimtojoje Lietuvoje, po kurios jis ne tik grįš į darbus Vokietijoje, Esene, bet svečiuosis ir Japonijoje (Tokijus) bei Prancūzijoje (Nantas, Renas), neaplenkdamas ir Vilniaus, kur žiūrovai galės pasimėgauti jo dar labiau patobulėjusiu Mefistofeliu gruodžio mėnesio „Fausto“ spektakliuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)