Ir nors orai vis dar nelepina, stadione gausiai rinkosi žiūrovai, o įvairiaspalviais tautiniais kostiumais pasipuošę šokėjai leido grožėtis meistriškais šokių žingsneliais. Liaudies melodijos šį vakarą padarė ypatingu.

Anot organizatorių, šokių dienos koncertas „Saulės rato ritimai" – tai keturių dalių visų amžiaus šokių grupių meniniai dialogai, perteikiantys tautinių simbolių prasmes, gamtos gyvasties išraišką, kasdienio darbo ir sakralinių švenčių išsidėstymą metų rate, jaunystės šėlsmą ir visų po pasaulį išsibarsčiusių lietuvių artumo jausmą.

8000 šventės dalyvių finalinė kompozicija buvo skirta atskleisti mūsų tautos gyvybingumą ir atsparumą, kurie padeda įveikti kasdienius iššūkius.

Pastebėjus, jog šiųmetės Dainų šventės dalyviams bei žiūrovams tenka atlaikyti vasaros neprimenančius orus, organizatorių atstovė ir šventės projektų vadovė Ieva Krivickaitė sakė, kad būtent toks oras yra geriausias šokėjams.

„Tai saugiau nei alinantys vasaros karščiai. Tokia temperatūra laikėsi visą vakarą, todėl tokios orų sąlygos tikrai yra geros. Svarbu pastebėti ir tai, kad į šventės renginius reikėtų atvykti kiek anksčiau, jog būtų patogiau rasti vietos pasistatyti automobilį.

Taip pat rekomenduojame naudotis viešuoju transportu, kuris kursuoja ir vėliau, specialiai dėl renginio ir iki renginio privažiuoja arčiau nei leidžiama privažiuoti automobiliams", – patarimų žiūrovams negailėjo pašnekovė.

Šiųmetė muzikos šventė yra skirta Lietuvos šimtmečiui paminėti. Išskirtinė Dainų šventė yra tuo, jog būtent šiųmetė šventė yra gausiausias šiai progai skirtas renginys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)