Žinoma, iki tol solisto laukia ne viena įspūdinga Europos scena. Štai neseniai pasibaigusios premjeros Covent Gardene K. Smoriginui žymėjo jau ketvirtąją rolę pagrindinėje Britanijos operoje. Iki šiol jis čia atliko Eskamilijo („Karmen“), Ščelkalovo („Borisas Godunovas“) bei Kolino („Bohema“) vaidmenis. Na, o paskutinysis - sunkiasvoris R. Wagnerio „Lohengrinas“ – buvo ypatingas ir britams. Jis į šią sceną sugrįžo net po 40-ies metų, o pastatymas buvo patikėtas garsiam režisieriui Davidui Aldenui, kurio braižui būdingas politiškumo atspalvis, išryškėjęs ir šį kartą, mistišką, pagonišką ir karaliaus Artūro istorijomis susaistytą pasakojimą perkėlus į taip pat mistifikuotą ir deformuotą 30-ųjų nacių pasaulį.

Iš Wagnerio operos į pirmąjį planą iškėlęs gulbės simbolį, Aldenas juo pakeitė nacių erelį, kaip ir daugelį kitų detalių, taip atitraukdamas sunkiai aprėpiamą kompozitoriaus vaizduotę nuo konkrečios realybės. Tuo pačiu metu toks konceptualus ir meniškas sprendimas leido kiek aktualizuoti kūrinį ir apeiti dažnus, net klišinius herojų įvaizdžių sprendimus. Čia vienas ryškiausių tapo būtent K. Smorigino herojus, kurio kūną ne tik varžė kojos ir rankos įtvarai, bet mūšių pasekmės žymėjo ir bauginantis grimas...

Visai neseniai VCO aplankė įspūdingos žinios apie būsimus Asmik Grigorian ir Edgaro Montvido debiutus legendiniame Milano La Scalos teatre. Džiugios naujienos priminė ir tai, jog 2011 m. į šią Italijos sceną jau lipo būtent K. Smoriginas, tuomet atlikęs Mazeto partiją žymiajame „Donžuane“. Taip, jau ne pirmus metus solistas tęsia savo kelionę per ryškiausias operos scenas, kuriose vienas geidžiamiausių jo vaidmenų – Eskamilijo iš G. Bizet operos „Karmen“.

Na, o artimiausias laikas ir vieta, kur skambės nepakartojamas K. Smorigino baritonas - nuo liepos vidurio, ištisą mėnesį Brėgenco festivalyje Austrijoje. Čia bus rodomas praėjusiais metais pristatytas „Karmen“ pastatymas, kuriame lietuvis tęs savo vizitinės kortelės – Eskamilijo – pasirodymus. Primename, jog šio spektaklio ir festivalio išskirtinumas – neįtikėtini scenografiniai sprendimai ant ežero vandens, kur ir vyksta pasirodymai, kas vakarą sutraukiantys net 7000 žiūrovų... Galbūt dar pasidomėjus paaiškės, jog šis miestas – puikus tikslas trumpoms, romantiškoms ir išskirtinėms vasaros atostogoms?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)