Žmonės būriavosi ne tik prie pagrindinės scenos Katedros aikštėje, prasilenkti buvo sunku ir visai šalia vykstančioje mugėje, kurioje prekeiviai siūlė nusipirkti tautinės atributikos, lietuviškų sūrių, medaus, buvo kepami šakočiai ir kt.

Šimtmečiui paminėti skirta šventė šiemet išsiskiria dalyvių įvairove. Tiesa, daugelis jų šventėje dalyvauja kasmet ar atvyko prisimindami vaikystės įspūdžius. Tarp jų ir susidomėjimo sulaukęs Varėnos kultūros centro folkloro ansamblis „Žeiria“. Jo pasiklausyti užsuko ir anksčiau kartu koncertavusių jaunuolių.

„Gyvenant Varėnoje koncertuodavau kartu, o dabar tik smagu prisiminti ir sutikti kolektyvo vadovę, narius“, – kalbėjo praeivis.

Šventės organizatoriai pabrėžia, kad šios dienos tikslas – priminti ir daugiau pakalbėti apie praeities mitines būtybes, legendinius ir istorinius herojus. Tačiau į istoriją įrašyti ir paprasti žmonės, kadaise kovoję už tautos išmintį ir palikimą. Šiandien šią žinią padeda perduoti 6000 folkloro ansamblių dalyvių, meistrų, kitų tradicijų tęsėjų, kuriuos galima pamatyti šios dienos renginyje.

Organizatorių duomenimis, iš viso šventėje laukiama 36 tūkst. dalyvių ir dar bent dešimt kartų tiek žiūrovų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)