Kaip rašoma OKT pranešime spaudai, aktoriui Eimantui Pakalkai atiteko apdovanojimas už geriausią vyrišką vaidmenį. Tai jau nebe pirmas jauno aktoriaus įvertinimas - identišką apdovanojimą jis yra pelnęs „Lietuvos teatrų pavasario“ festivalyje. „Pamišėlio“ kūrėjams atiteko ir žiūrovų simpatijos - jiems įteiktas publikos prizas. OKT/Vilniaus miesto teatro triumfą užbaigė pelnytas pagrindinis „Andriyivsky Fest“ apdovanojimas, įteikiamas geriausio spektaklio autoriams.

„Andriyivsky Fest“ - tai festivalis, kasmet Kijeve pristatantis įdomiausius kamerinius spektaklius. Pasak festivalio rengėjų, jiems ypač svarbu, jog programoje pristatomi spektakliai sukurtų betarpišką ryšį tarp aktorių ir žiūrovų. Šių metų festivalyje dalyvavo aštuonių šalių atstovai - tai trupės iš Ukrainos, Lietuvos, Graikijos, Prancūzijos, Baltarusijos, Estijos, Bulgarijos ir Gruzijos. Atidaryti festivalį rengėjai nusprendė būtent O. Koršunovo „Pamišėlio“ pristatymu.

Tai buvo spektaklių „Pamišėlis“ ir „Žuvėdra“ gastrolės Ukrainoje. Pastarasis spektaklis pristatytas Ivano Frankivsko mieste vykstančio festivalio „Porto Franko“ programoje.

Tradiciškai režisieriui O. Koršunovui ir jo trupei vasaros pabaiga bei ruduo - intensyviausias gastrolių užsienyje laikas. Jau rugpjūčio pabaigoje „Hamleto“ trupė išvyks į kone antrais namais tampančią Kiniją - šį kartą lauks istorinė šalies sostinė Sianas. „Vestuvių“ aktorių laukia akistatos su žiūrovais Ispanijoje, Belgijoje ir Baltarusijoje. Jaunos režisierės Kamilės Gudmonaitės spektaklis „Trans Trans Trance“, sėkmingai debiutavęs Italijoje ir Vokietijoje, bus pristatytas Lenkijos publikai. „Pamišėlio“ laukia kelionė į Rusiją.

„Žuvėdra“ bus rodoma Italijoje ir Pietų Korėjoje - pastarasis pasirodymas tarptautiniame Seulo scenos menų festivalyje bus OKT/Vilniaus miesto teatro rudens kelionių „vinis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)