Jam bus įteikta ir Kauno miesto savivaldybės įsteigta Maironio premija. Poetas įvertintas už eilėraščių knygą „Toli blizga“.

A. Grybauskas – poetas ir vertėjas, Jotvingių premijos laureatas (už eilėraščių rinktinę „Apžvalgos spiralė“, 2007), apdovanotas PEN klubo diplomu už geriausią 2000 metų vertimą į lietuvių kalbą (J. Hašeko „Šveikas“). Jis yra išleidęs poezijos knygas „Spalvoti nuotaikų žibintai“ (1976), „Bandymai apkabinti“ (1978), „Atklydimai“ (1983), „Žuvys“ (2007), rinktines „Mugė“ (1988), „Apžvalgos spiralė“ (2006).

„Chaose jis mato tvarką – tegu kartais ir negailestingą tvarką, neleidžiančią pasiduoti skepsiui ir sarkazmui „gastronomų šviesoje“ ir laikinų dalykų menkystės akivaizdoje. Gera, stipri, ori ir stojiška poezija“, – apie laureato kūrybą yra sakęs poetas Antanas A. Jonynas.

„Poezijos pavasario“ Maironio premija – 3000 eurų – kasmet skiriama už geriausią naują poezijos knygą, pasirodžiusią per praėjusius kalendorinius metus. Laureatą renka vertinimo komisija, sudaryta iš penkių paskutinių „Poezijos pavasario“ laureatų.

Premija bus įteikta per „Poezijos pavasarį“, jis vyks gegužės 14–27 dienomis.