Kaip rašoma organizatorių išplatintame pranešime, „Olympian Machine“ – tai 12 skirtingų vienos istorijos interpretacijų.

„Be kiekvieno papasakoto mito, yra ir dar vienas, neįvardijamas, nepapasakotas. Kitas, kuris moja iš šešėlių, išnyra tik aliuzijų, fragmentų, atsitiktinumo pavidalu, ir niekas nedrįsta jo papasakoti kaip vienos istorijos“, – ši citata iš Roberto Calasso „Kadmo ir Harmonijos vedybų“ taikliai apibūdina šio kūrinio artikuliuojamą mintį.

Instaliacijos dalyviai buvo pakviesti įrašų sesijai studijoje. Jos metu kiekvienam individualiai perskaityta gerai žinomo klasikinio teksto santrauka, kurią kiekvienas vėliau buvo paprašytas atpasakoti. Taip sukurtas balsų polilogas, persvarstantis istorijos, atminties, komunikacijos klausimus.

Į spalvingą „Olympian Machine“ avantiūrą (mat vykdami į įrašus nežinojo, kas jų laukia) sutiko leistis spalvinga publika. Kūrinyje girdėsime Mindaugo Urbaičio, Karolio Vyšniausko, Mariaus Elijo Martynenko, Daumanto Ciunio, Darjos Lyzenko, Domo Raibio, Eglės Strackaitės-Kalendros, Gretos Grinevičiūtės, Kristinos Agintaitės, Marijos Simonos Šimulynaitės, Rūtos Junevičiūtės ir Žilvino Andriušio balsus.

Ne mažiau įdomaus darbo premjerą ruošią kompozitorė G. Griciūtė, libretininkė G. Labanauskaitė-Diena ir režisierius J. Urbonas. „Honey, Moon!“ – tai muzikos kosmonautų treniruotės“, – teigia kūrinio autoriai. Ši premjera – tai gyvų skulptūrų paroda, operos meno ir kultūrizmo sintezė. „Tai šiuolaikinė, mistinė, dramaturginė kelionė, alegorija apie kitos savo pusės paieškas ir savęs atradimą bet kuria įmanoma forma – meile, savęs priėmimu, iliuminacija – mėnulyje. „Medaus mėnuo“ – tarsi nuolatinė kelionė, tranzavimas apsivilkus vestuvinę suknelę ir įlipant į skirtingų patirčių mašinas“, – sako libreto autorė G. Labanauskaitė-Diena.

„Honey, Moon!“ atlieka Darius Jurevičius (naratorius), Viktorija Damarell (naratorė), Edvardas Šumila (naratorius), Ieva Skorubskaitė (sopranas), Kristina Jurevičiūtė (mecosopranas), Vaidas Bartušas (kontratenoras), Jevgenijus Kovalčukas (bosas), Kristupas Gikas (fleita), Artūras Kažimėkas (klarnetas), Toma Bandzaitytė (smuikas), Arnas Kmieliauskas (violončelė), Marta Finkelštein (fortepijonas), Ignas Juzokas (modulinis sintezatorius), Anton Gorelik (kultūristas), Jevgenijus Sokolovas (kultūristas), Grigorij Moisevič (kultūristas), Nerijus Brūžas (kultūristas). Tai neabejotinai vienas ekstravagantiškiausių 7-ojo NOA festivalio projektų.

Garso instaliacija-performansas „Olympian Machine“ bus pristatoma Menų spaustuvės Juodojoje salėje balandžio 17 d., antradienį, 19 val. „Honey, Moon!“ – balandžio 19 d., ketvirtadienį, 18 ir 21 val., Šiuolaikinio meno centro Didžiojoje salėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją