„Jei norite žemėje nukeliauti į vietą, kuri atrodo kaip Mėnulis, centrinė Islandija turėtų būti jūsų sąrašo viršuje“, – sakė Apollo programos geologas D. Elbertas A. Kingas, kartu su astronautais dalyvavęs itin vaisingose 7-ojo dešimtmečio pratybose mažojoje vulkanų saloje. Šie amerikiečių vizitai ne tik padėjo pasirengti istoriniams skrydžiams, bet ir tapo ryškia pačios Islandijos istorijos dalimi, – iki šiandien čia veikia muziejus, skirtas NASA mokomosioms ekspedicijoms šioje šalyje. Na, o menininkų rankose atšiaurūs, svetimos žemės akmenys tapo puikiu įvaizdžiu krauju paženklintai „Trubadūro“ istorijai, skelbiama pranešime spaudai.

Pasakojanti apie amžiną žmonių neapykantą vienas kitam, ši opera paliečia ir labai svarbų namų, savosios žemės ir svetimos aplinkos temą, šiandien skausmingai rezonuojančią iš viso pasaulio plūstančiuose fotografų kadruose. Žmonės jau matė pėdos įspaudą Mėnulyje, tačiau vis dar negali patikėti kasdienę spaudą užpildančiais pabėgėlių vaizdais. VCO „Trubadūre“ svetimais aplinkai jaučiasi visi, galbūt dėl to, jog namais ir savąja žeme dažniau tampa taikinga šalis, o ne ta, kurioje siaučia karai bei veši neapykanta. Jei taip, – kiek plotų žemėje dar galima vadinti namais?

Balandžio mėnesio spektakliuose išvysite: brazilų kilmės tenorą Thiago Arancam, praėjusį sezoną sužibėjusį de Grijeux vaidmens interpretacija „bohemiečių“ „Manon Lesko“ spektakliuose, latvių baritoną Janį Apeinį, Azučenos vaidmenyje debiutuosiančią Ieva Prudnikovaitę ir premjerose dainavusius Jovitą Vaškevičiūtę, Sandrą Janušaitę, Tadą Girininką. Taip pat – puikiai į dramos veiksmą įsiliejantį Kauno Valstybinį chorą ir Vilniaus City Operos jaunųjų solistų ansamblį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)