Ministrams naują šriftą pristatys jo iniciatoriai – kūrybinė agentūra „Folk“.

Pernai kovo mėnesį Berlyne rasto 1918 metų vasario 16 dienos Lietuvos Nepriklausomybės Akto pagrindu sukurtas šriftas bus laisvai prieinamas, žada jo sumanytojai. Agentūros „Folk“ atstovė Justina Muralytė BNS sakė, kad pagal Jurgio Šaulio rankraštį kurtame šrifte yra 450 simbolių.

„Kad būtų išsaugotas rašytiniškumas, kiekviena raidė turi po keletą variacijų – taip, kaip ir J. Šaulio rašysenoje“, – sakė ji.

Anot jos, visi norintieji galės naują šriftą nemokamai parsisiųsti į savo kompiuterius.

„Mintis skaitmenizuoti rankraštį kilo prieš kokius pusę metų, norime šitą šriftą tiesiog padovanoti Lietuvai ir žmonėms (...). Taip siekiame aktą ištraukti iš po stiklo ir atiduoti žmonėms“, – pasakojo J. Muralytė.

Lietuvos Tarybos nutarimą dėl nepriklausomos valstybės atstatymo Vokietijos užsienio reikalų ministerijos archyve pavasarį rado Vytauto Didžiojo universiteto profesorius Liudas Mažylis. Šiuo metu dokumentas yra paskolintas Lietuvai ir eksponuojamas Signatarų namuose Vilniuje.

Vyriausybės posėdis Kaune trečiadienį rengiamas artėjančios Vasario 16-osios proga. Jis vyks Vytauto Didžiojo universitete, istorinėje Ministrų kabineto posėdžių salėje. Iškilmingame posėdyje bus sprendžiama dėl Vyriausybės kultūros ir meno premijų skyrimo, signatarų stipendijų įsteigimo.

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)