Universiteto atstovų teigimu, ši partnerystė yra itin aktuali studentams - bendradarbiaujant bus kuriama dar daugiau akademinių bei profesinių žinių įgyvendinimo galimybių, teigiama VDU pranešime.

VDU bendradarbiavimas su Kauno miesto muziejumi trunka ilgiau nei dešimtmetį, o Menų fakulteto iniciatyva jis vėl atnaujintas kartu su naujuoju iniciatyviu muziejaus direktoriumi Gabrieliumi Sužiedėliu. Tikintis gerų bendros partnerystės rezultatų, bus galima papildyti Kauno miesto muziejaus veiklos turinį VDU akademikų, istorikų, menininkų ir tyrėjų indėliu.

Remdamasis nauja bendradarbiavimo sutartimi, Kauno miesto muziejus priims VDU studentus atlikti praktiką, kvies rengti tiriamuosius bakalauro, magistro ar daktaro disertacijos darbus. Taip pat siūlys VDU Humanitarinių mokslų fakulteto ir Menų fakulteto atstovams projektus, mokslines temas, kurias studentai galėtų tyrinėti atlikdami tam tikras praktines užduotis ar rengdami mokslinius darbus. Greta viso to, universiteto atstovai bus kviečiami dalyvauti muziejaus vykdomuose projektuose, organizuojamose konferencijose, kituose renginiuose.

Pasak muziejaus direktoriaus G. Sužiedėlio, prieš pusę metų jam pradėjus vadovauti, muziejaus steigėja - Kauno miesto savivaldybė - iškėlė uždavinį sukurti modernų Kauno miesto muziejų, kuris būtų atviras visuomenei ir tyrėjams.

„Tą pačią akimirką supratau, kad to negalėsiu padaryti be svarbių partnerių, tarp kurių turi būti universitetas. Džiugu, kad Kaune yra įsikūręs toks modernus universitetas kaip VDU, - kalbėjo G. Sužiedėlis. - Vienas iš labai įdomių aspektų yra tai, kad muziejuje dirba tiek VDU doktorantų, jog net nepavyktų suskaičiuoti ant rankų pirštų. Taip pat bendradarbiaujame su universiteto ekspertais atnaujinant muziejaus ekspozicijas, su dėstytojais - organizuojant renginius“.

Muziejaus vadovo teigimu, bendros veiklos perspektyvos su Menų ir Humanitarinių bei kitų fakultetų dėstytojais ir studentais yra labai plačios, o vienas pagrindinių tikslų ir bus studentų bendruomenės įtraukimas į muziejaus veiklas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)