Vasario 2–4 dienomis vyksiantis renginys išskirtinėje klasicistinio dvaro aplinkoje taps proga ledo meistrams magiškos šviesos apsuptyje pademonstruoti savo talentus ir sukurti įspūdingas skulptūras. Pasak organizatorių Pauliaus Orlovo ir Manto Linkevičiaus, senoviniame Paežerių dvare dėl gražiausios ledo skulptūros titulo tris dienas varžysis daugiau kaip 26 skulptoriai iš Lietuvos, Vokietijos, Mongolijos bei Indonezijos.

Idėjos sumanytojo ir „Ledo meistrų“ įkūrėjo P. Orlovo teigimu, festivalio metu planuojama panaudoti net 40 tonų ledo.

„Tokį skaidrų ledą visus metus gamina patys meistrai“, – pasakoja jis. Visą šį ledo kiekį festivalio metu planuojama transformuoti į 39 skulptūras.

Vakarėjant ledo skulptūras nusplavins specialieji šviesos efektai. Visiems šviestuvams atgabenti prireiks penkių sunkvežimių.

Šiuos magiškus sprendimus į festivalį su „AB Light“ komanda atveš Arvydas Buinauskas – vienas garsiausių šviesos dizainerių Lietuvoje. Renginyje taip pat pasirodys „Ugnies valdovai“, muzikantai bei aktoriai.

Visi, atvykę pasigrožėti ledine švente, turės galimybę mokytis iš ledo meistrų bei nulipdyti skulptūrą, taip pat – prisiminti kitas ledinės žiemos jausmą sugrąžinančias pramogas: sniego gniūžčių karą, sniego senio lipdymą, pasivažinėjimą rogutėmis.

Ledo meistrystės festivalis – pirmasis toks tarptautinio lygio renginys Lietuvoje.

Renginį organizuoja „Ledo meistrai“ ir „Džiazo galerija“.