Šalies vadovės teigimu, A. Jacovskio talentas ir savitas kūrybos braižas atpažįstamas tiek tapyboje, tiek scenografijos mene.

„Jūsų kurti scenovaizdžiai dramoms ir muzikiniams spektakliams įėjo į Lietuvos teatro istoriją, pelnė Jums tarptautinį pripažinimą ir publikos dėmesį. Per simbolius, užuominas, metaforas savo darbais Jūs kalbate apie amžinąsias vertybes ir pamatines tiesas, išmoningai leidžiate žiūrovams pajusti pačią kūrinio esmę“, - rašoma sveikinime.

Prezidentė padėkojo A. Jacovskiui už daugiaprasmę meninę raišką scenos erdvėje ir kūrybingą Lietuvos vardo garsinimą.

Scenografas, tapytojas, vienas žymiausių lietuvių teatro dailininkų A. Jacovskis sukūrė scenovaizdžių daugiau kaip 80 spektaklių: Jaunimo teatro, Vilniaus mažojo teatro, Kauno dramos teatro ir Kauno muzikinio teatro spektakliams, Lietuvos operos ir baleto teatro operoms, baletams, taip pat Islandijos nacionaliniame teatre Reikjavike, Rygos nacionalinėje operoje, Centriniame operos ir baleto teatre Pekine, Maskvos, Geteborgo ir kituose teatruose. Nutapė portretų („Marius su popierine kepure“ 1981 m., aktoriaus Vlado Bagdono, 1984 m., „Repeticija“ 1987 m.), portretinių kompozicijų („Karaliaus profilis“ 1988 m., „Veidas - kaukė“ 1990 m., „Keliautojas“ I-III 1990-1993 m., „Raudona galva“ 1999 m., „Vandennešys“ 2000 m.). Surengė individualių tapybos, scenografijos parodų, dalyvavo tarptautinėse parodose Baltijos šalyse, Rusijoje, Italijoje, Japonijoje, pelnė apdovanojimų tarptautiniuose teatro festivaliuose. 2000 m. jam skirta Lietuvos nacionalinė kultūros ir meno premija.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)