„Seime susidarius situacijai, kai yra sudėtinga suformuoti stabiliai ir efektyviai veikiantį Kultūros komitetą ir pabrėžiant, kad šios kadencijos Seimui švietimas ir kultūra yra svarbiausi prioritetai, siūloma sujungti Seimo Švietimo ir mokslo bei Kultūros komitetus į vieną bendrą komitetą“, - sako tokį Seimo statuto pakeitimo projektą Seimo posėdžių sekretoriate įregistravę Seimo opozicinių frakcijų seniūnai.

Šią Statuto pataisą parengė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Liberalų sąjūdžio, Tvarkos ir teisingumo, Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijų ir Mišrios Seimo narių grupės seniūnai Gabrielius Landsbergis, Eugenijus Gentvilas, Remigijus Žemaitaitis, Juozas Olekas ir Bronislovas Matelis.

Jų teigimu, sujungus komitetus jis būtų po Europos reikalų komiteto gausiausias komitetas, kuriame visos frakcijos galėtų deleguoti aukščiausią kompetenciją švietimo, mokslo ir kultūros srityse turinčius savo narius. „Taip pat esant gausiam komitetui atsirastų galimybės jo viduje steigti specialius pakomitečius (pavyzdžiui, kultūros klausimams), kuriuose būtų galima nagrinėti specifinius parlamentinės kontrolės klausimus“, - sako Statuto pataisų iniciatoriai.

Šiuo metu veikia du atskiri Seimo komitetai: Švietimo ir mokslo komitetas ir Kultūros komitetas. Jiems vadovauja Seimo nariai Eugenijus Jovaiša ir Ramūnas Karbauskis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)